Demenssymbolet på rundtur

11.05.2022

Demenskonsulent Pernille Remiga Kynde Bendtsen og hendes kolleger besøger her i den landsdækkende demensuge butikker, frisører, læger, tandlæger og fodterapeuter i Favrskov Kommune for at gøre dem opmærksom på demenssymbolet og på det rigtige at gøre, hvis de betjener en dement borger.

- Mærket og de gode råd om at tage kontakt, tale tydeligt og være tålmodig skal ud at leve, så både erhvervsdrivende og borgerne kan give den demente en ekstra håndsrækning. Demenssymbolet med de to hænder blev introduceret sidste år, så mange er først nu ved at finde ud af, hvad det betyder, siger Pernille Remiga Kynde Bendtsen.

En af dem er Anders Pedersen, medejer af Bagergården i Hinnerup. Han har ikke tidligere bemærket demenssymbolet og hænger straks noget af materialet fra Pernille op på opslagstavlen i personalrummet.

- Vi har mange forskellige kundetyper, der kommer i butikken, og de skal ofte håndteres forskelligt. Det snakker vi om i personalegruppen, og det er vigtigt i oplæringen af nye medarbejdere. Vi er på mange måder en institution i byen, hvor folk er kommet igennem mange år, og mange kender vores familie og vil gerne snakke. Men det er også et sted, hvor det indimellem går hurtigt med ekspeditionerne, så pigerne bag disken skal være opmærksomme, og der kan de tre råd fra plakaten være gode at huske på, lyder det fra Anders Pedersen.

Læs mere om demensugen