Den stærkeste forretningsmodel er mentalitet

28.10.2022

Ipart Group er blevet specialist inden for konstruktion af tankstationer, vaskehaller og elladestandere. De har produktion i Hammel og Hvam, og på bare 12 måneder er virksomheden gået fra 16 til mere end 50 ansatte.

Mænd på lager

Billedet er fra april 2022, hvor Favrskov Kommunes borgmester besøgte Ipart Groups fabrik i Hammel. Fra venstre i billedet er grundlægger af Ipart Group Mads Vestergaard Krøgholt, borgmester Lars Storgaard, Ipart Groups adm. direktør Jørgen Stensgaard og kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Ipart Groups væksteventyr starter med, at grundlægger Mads Vestergaard Krøgholt får en idé om, at det ikke behøver at tage tre uger at bygge en ny tankstation. Idéen blev til virkelighed; de tre uger faldt drastisk og blev blandt andet til en rekordtid for opsætning på tre dage. Opsætningshastighed er en vigtig konkurrenceparameter, da kunden hurtigere begynder at tjene penge. Konkurrencefordelen betyder, at virksomheden de seneste par år har mere end fordoblet mandskabet.

Ipart Group er blevet specialist inden for konstruktion af tankstationer, senere vaskehaller og elladestandere med produktion i Hammel og Hvam. I dag sætter virksomheden stationer og haller op både i Danmark og udlandet. På 12 måneder er virksomheden gået fra 16 til mere end 50 ansatte.

Det var næsten et tilfælde, at Mads Vestergaard Krøgholt kom til at sætte tankstationer op for Uno X. Mads havde en opgave for virksomheden og efter at have præsteret at skære mange dage af opsætningen, begyndte flere og flere opgaver at komme i ordrebogen.

Opskriften på succesen beror en grundtanke om, at opsætningstiden kan medbringes ved at bringe arbejdet fra byggepladsen ind produktionshallen. Alt der kan produceres på ”samlebåndet”, skal ind hallen. Det betyder, at det meste af tankstationerne, vaskehallerne og elladestanderne præfabrikeres og at der i store træk kun monteres ude på byggepladsen. Selv fundamentet støbes inde i hallen og bringes ud på byggepladsen, hvor det placeres på en sandpude.

Idéen om optimering af produktionen blev til en mentalitet, som gennemsyrer virksomhedskulturen.

I dag foretager virksomheden detaljerede evalueringer efter hvert byggeprojekt, hvor de gennemgår forbedringspotentiale. Dels i forhold til at bringe mere af produktionen fra byggepladsen til produktionshallen men også i forhold til projektledelse og arbejdet ude på byggepladsen.

Et af de nyeste produkter virksomheden har på hylden er en svanemærket vaskehal, som i sommerperioden genbruger alt vand via lokale renseprocesser ude i vaskehallen.

Hvis du vil høre mere om Ipart Groups erfaringer med specialisering i opsætning af tankstationer, vaskehaller og elladestandere samt arbejde med effektiviseringer, er du velkommen til at kontakte COO, Kasper Bye Lassen på kal@ipartgroup.dk eller på tlf. 2491 5110.