Den tidlige indsats virker

23.03.2023

Ved tre eftermiddagsmøder i foråret bliver der sat fokus på forældrerollen og de rette værktøjer, når børns funktionsnedsættelse giver nogle udfordringer. Møderne er ved at have fundet sin rette form, siger de to tovholdere.

’Det er dejligt at møde så mange andre i samme båd og opleve et rum med forståelse og åbenhed blandt deltagerne’. Sådan lyder et par af de tilbagemeldinger, Pernille Thesbjerg og Lise Lotte Hejgaard Jensen har fået på de tidligere møder, de har holdt med titlen ’MestringsKompasset – når forældreskabet kræver noget særligt’. De to tovholdere er henholdsvis familiebehandler og psykolog.

30. marts, 13. april og 27. april 2023 inviterer de igen indenfor til tre oplæg målrettet forældre til børn mellem 2 og 12 år med funktionsnedsættelse. Det kan være autisme, ADHD, epilepsi eller en erhvervet hjerneskade.
- Vi har fokus på den forebyggende og tidlige indsats. Med de forskellige oplæg kan vi være med til at klæde forældrene bedre på til at klare udfordringerne, styrke deres kompetencer og måske inspirere dem til at søge mere viden om forskellige værktøjer, de kan have glæde af i deres hverdag. Vi veksler mellem oplæg, dialog med de fremmødte og korte seancer i grupper, forklarer Pernille Thesbjerg og Lise Lotte Hejgaard Jensen.


De kommende tre mødedatoer er der blandt andet fokus på, hvordan man kan tale med barnet om dets diagnoser og udfordringer, fordelene ved sansemotorisk træning og bevægeglæde, og hvordan man kan styrke barnets sproglige og kommunikative kompetencer.
- Emnerne er inspireret af, hvad der rør sig, og hvad vi hører, at deltagerne siger og efterlyser. Vi inddrager også andre fagpersoner i oplæggene, og i det hele taget er der brede rammer for, hvad vi kan snakke om, siger psykolog Lise Lotte Hejgaard Jensen.

Der er ingen tilmelding eller registrering af deltagerne. At de kan komme anonymt, er rigtig godt, mener familiebehandler Pernille Thesbjerg:
- Nogle mærker for første gang, at de ikke er alene om at have disse udfordringer, og fælles for de fleste af dem er, at de opsøger viden og har brug for erfaringsudveksling. Det får de i sådan en overskuelig flok, hvor det også bliver lidt personligt og fortroligt, for mange af dem er jo også sårbare. Vi kan mærke, at det for mange er en lettelse at møde ligestillede, og vi synes, at vi har fundet en form, der virker.

Møderne foregår 30. marts, 13. april og 27. april 2023 i InSide i Hammel. Alle dage er det kl. 15.30-17.30. Der er ingen tilmelding, og det er gratis.