- Det er flot, at vi bliver indbudt

29.03.2023
Flotte flødeskumslagkager
Helle Torp fra Hinnerup
Borgere stille spørgsmål til borgservicemedarbejdere

Coronaen satte de forebyggende fællesmøder for kommunens 75-årige på pause, men nu er der gang i møderne igen, og Helle Torp fra Hinnerup glæder sig over den fine indbydelse og suger til sig af ny viden og gode råd.

Tryghed, sikkerhed og det at kunne klare sig selv vægter højt hos mange seniorer, og det er netop noget af det, der er fokus på, når kommunen inviterer borgere til forebyggende fællesmøde. Målgruppen er de borgere, der lige er fyldt 75 år og som ikke modtager rengøring eller personlig pleje i hjemmet. Mødet bliver også omtalt som en 75-års fødselsdag, hvor der kommer kaffe og lagkage på bordet. I går foregik det i Hammel og i dag i Hinnerup. Til efteråret er turen kommet til Hadsten og Ulstrup.
 

75-årige Helle Torp fra Hinnerup er en af dem, der har fået indbydelsen, og hun har taget sin mand med.
- Jeg synes, det er så flot, at kommunen indbyder os, og indbydelsen var så fin og venlig. Så byder de også på kaffe og lagkage, og så smelter vi jo. Jeg er interesseret i at høre, hvad der kan komme, og hvad jeg så kan gøre ved det, for lige nu er vi friske. Eksempelvis havde jeg ikke lige tænkt, at brandvæsenet også ville mig noget, men de har sikkert også nogle gode råd til mig, siger Helle Torp, der er på vej rundt til de mange stande for at finde svar på de quiz-spørgsmål, alle er blevet udstyret med.

 

Hun kan snakke med politiet, brandvæsenet, borgerservice, velfærdsteknologiteamet og medarbejdere med fokus på rehabilitering og fald. Der er også repræsentanter fra Røde Kors, ÆldreSagen og FrivilligCenter Favrskov.
- Jeg kan virkelig anbefale andre at deltage, hvis de får indbydelsen. Det handler om at sprede budskabet, lyder det fra Helle Torp.

Læs mere om forebyggende hjemmebesøg