- Det gav mig ro i hovedet

17.08.2022
To skoleelever går i skoven
Fire elever deltager i en teaterforestilling i skoven.
En gruppe elever gør klar til en teaterforestilling i skoven.

Den interaktive teaterforestilling Twisted Forest har premiere 20. august i Røgen Præstegårdsskov. 9. klasse fra Skovvangskolen i Hammel har været med på en testforestilling.

- I skal blive sammen som gruppe, ikke gå for tæt på andre grupper og huske, at magien foregår uden for stierne. Og så skal I lade være med at snakke og huske at være nysgerrige.

Det er nogle af instruktionerne til eleverne fra Skovvangskolen, mens de gør klar til at gå ind i skoven ved Røgen Præstegård. De har alle taget en overtræksdragt på og er blevet udstyret med høretelefoner og en bæltetaske, der får teknikken til at virke. Og lige så vigtigt, så har de fået et farvet bånd sat fast på dragten, så de kan se, hvilket hold de er på. Forestillingen er ikke ens for de forskellige hold, for der er udsigt til, at de møder forskellige væsener og objekter i skoven. Gps-udstyr sørger for at lede holdene rundt i skoven, og det samme gør holdenes nysgerrighed.

Eleverne Anton Lorentzen, Oliver Mohrsen, Marie Hasager og Victor Ekstrøm kommer på tre forskellige hold. De snakker af, og så går turen ellers ind i skoven – lyde, musik og fortællinger sætter fart i Twisted Forest i deres høretelefoner. De løber, lister og ligger ned i skovbunden. Det handler om sanser, samvær, samarbejde, dufte og vind. Og det handler om kroppens puls, muskler og blod.

Sidst i forestillingen mødes alle hold på en åben plads i skoven, og derfra går turen tilbage til præstegården. Og nu går snakken også, for hvordan var det så, lyder spørgsmålet til de fire elever:
- Det var sjovt og anderledes, men også lidt hippieagtigt og spirituelt, lyder nogle af kommentarerne.
- Det gav mig ro i hovedet at være inde i skoven og lytte til det hele, siger Oliver.
- Jeg slappede helt af, og det var en god oplevelse. Nogle gange skal man også bare prøve noget nyt, og det var det her, byder Anton ind med.
- Det var ok at være med til, så hvis man har muligheden for det, så skal man prøve det, siger Marie.

 

Digitalt udstyr til en teaterforestilling.

Teatertruppen Wunderland står bag Twisted Forest. De stod også bag Spådommen om Høj Stene tilbage i 2019. Lag Randers Favrskov, Landsbyrådet og kulturinitiativerne har støttet forestillingen, der kan opleves alle weekender fra 20. august til 11. september kl. 12 og kl. 15. Der er desuden gruppeforestillinger torsdag og fredag i den sammen periode.

Læs mere på Wunderlands hjemmeside