- Det giver mig livsglæde at synge i lungekoret

09.11.2023
Lungekoret synger til lungedagen på Hinneruplund.
Dolly Thellufsen synger i Lungekoret.

Når Favrskov Kommune markerer den nationale lungedag 15. november 2023, så sørger Favrskov Lungekor for underholdningen. Med i koret er 80-årige Dolly Thellufsen, der trods KOL og astma synger og føler sig i god form i det kor, hun næsten betragter som en stor familie.

Hver onsdag mødes medlemmerne af Favrskov Lungekor i Brogården i Hinnerup. Denne onsdag sætter korleder Annette Trollegaard Lorentzen gang i sangen 'Du spør’ mig om håbet'. Den smukke vindersang fra Folkekirkens Nødhjælps 100-års sangkonkurrence i 2022 fylder rummet, og det er tydeligt, at kormedlemmerne kan lide den.

Det kan Dolly Thellufsen også. Hun kan i det hele taget lide at synge.
- Det giver mig livsglæde at synge i lungekoret. Man glemmer eventuelle problemer og bliver bare så glad. Jeg har selv KOL og astma, men det har virkelig hjulpet mig at synge med i koret, da vi arbejder med åndedrætsteknikker og lærer at håndtere vejrtrækningen, så vi kan holde tonerne længere, fortæller Dolly Thellufsen.

Da koret blev etableret for fire år siden, var hun hurtig til at tilmelde sig, og hun føler, at de nærmest er en stor familie.
- Vi deltog også i lungedagen sidste år, og det var en fantastisk fornemmelse at synge for andre, og at de klappede ad os. Det var stort. Så det er skønt, at vi må deltage igen, og selv kan jeg også få noget ud af at besøge standene, siger Dolly, der føler sig i god form med ugentlige gåture, træning ved fysioterapeuten og varmtvandsgymnastik.
- Det kan jo ikke nytte noget bare at sætte sig ned. Det bliver det ikke bedre af. Og så kan jeg anbefale at synge, hvis man er på udkig efter noget livsglæde, lyder opfordringen fra Dolly Thellufsen.

Den nationale lungedag foregår onsdag 15. november 2023. Dagen markeres i Favrskov Kommune i Favrskov Sundhedscenter, Hinneruplund, Herredsvej 16-18, Hinnerup, kl. 14-17. 

Det er gratis at deltage i lungedagen, og det kræver ikke tilmelding - læs programmet