- En rejse med refleksioner og fed teori

17.06.2022
Gruppe af ledertalenter i Favrskov Kommune
Addie Koch Hansen står yderst til højre i sort kjole, mens Rebecca Abl Jørgensen står midt i billedet i en stribet skjorte.

Socialpædagog Addie Koch Hansen har sammen med 18 Favrskov-kolleger været på en intern talentuddannelse, som sekretariatschef Camilla Sonne kalder en investering og en forpligtelse for at skabe en attraktiv arbejdsplads.

I 13 år har Addie Koch Hansen arbejdet med udviklingshæmmede i Favrskov Kommune. Hun er glad for jobbet, kan lide at igangsætte processer, sidder med i LMU og har engageret sig som vejleder og arbejdsmiljørepræsentant. Og så har hun givet udtryk for, at ledelse og det overordnede perspektiv interesserer hende.

- Derfor blev jeg utrolig glad, da min områdeleder sagde, at han havde indstillet mig til en plads på forløbet ’Talent for ledelse’, og han spurgte, om jeg ville deltage. Det var lige det, jeg havde drømt om, og det er jo skønt, når ens leder kan se, at man har et potentiale. Det giver så meget energi, lyder det fra Addie Koch Hansen.
Deltagerne i talentforløbet har haft fokus på kommunikation, organisation og ledelse, der har været et coach-forløb, og de har brugt tid på personlighedstesten NEO-PI-3. De har haft skriftlige opgaver og forløb, der skulle prøves af på arbejdspladsen.


- For mig har det været en rejse med refleksioner og fed teori. I forhold til personlighedstesten har jeg reflekteret over mig selv og lyttet til, hvad andre siger om mig. Hvordan håndterer jeg konflikter, og hvor kommer jeg til kort? Hvad skal jeg oppe mig med, og hvad klarer jeg godt? Det er en spændende og brugbar indsigt at få. Vi har haft god sparring i vores netværksgrupper, selvom vi kommer fra vidt forskellige dele af kommunens mange tilbud, siger Addie Koch Hansen.

Camilla Sonne, sekretariatschef i Job og Økonomi, har også haft en medarbejder med på forløbet.
- Som organisation er det vigtigt, at vi byder ind med kompetent ledelsesudvikling, så ledertalenterne kan se deres vej i organisationen. Vi skal skabe en attraktiv arbejdsplads, og i sådan en skal vi udnytte potentialet og skabe rum til, at talenterne kan udvikle sig, siger Camilla Sonne.
Hun ser også talentforløbet som en anerkendelse af den enkeltes talent, hvor der er fokus på den personlige og ledelsesmæssige udvikling. Hun ser det som en styrke, at Favrskov Kommune selv tilrettelægger og styrer forløbet, da det tager højde for konteksten og er relevant for organisationen:
- Det er på tværs af organisationen, hvor deltagerne skaber netværk og samarbejder. Det giver sammenhængskraft og en god forståelse for ledelse i store dele af organisationen.


Rebecca Abl Jørgensen, ekstern rekrutteringskonsulent, har stået i spidsen for ’Talent for ledelse’.
- Som alle andre kommuner har Favrskov Kommune også fokus på rekruttering og på at kunne spotte ledertalenter i egne rækker. Talentforløbet er afklarende og kvalificerende. Deltagerne bliver bevidste om deres egne styrker og svagheder og finder ud af, om de i virkeligheden har det godt med at være leder. De får mulighed for at arbejde med ledelse som et fag, og det er netop styrken ved forløbet, siger Rebecca Abl Jørgensen.


Addie Koch Hansen er ikke i tvivl om, at ledelse og nye udfordringer er noget for hende.
- Derfor håber jeg også på, at der dukker en spændende stilling op, som jeg kan søge. Jeg vil gerne blive i Favrskov Kommune, da jeg vil sætte det i spil, jeg har lært. Hvis det ikke er i forhold til udviklingshæmmede, så kunne det eksempelvis også være i specialklasserne i folkeskolen, siger Addie Koch Hansen.