You are here

Favrskov er landets mest erhvervsvenlige kommune

Video fra kåringen af Favrskov til Danmarks bedste erhvervskommune. Kåringen fandt sted 23. juni 2020 i et industribyggeri, der er under opførsel i Søften Erhverv.

En halvering af sagsbehandlingstiden på byggeri har medvirket til, at Dansk Byggeri har kåret Favrskov Kommune som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Favrskov indtager førstepladsen i Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenlighed. Placeringen er opnået fra et højt niveau i de foregående år, og fremgangen skyldes ikke mindst succes med byggesagsbehandlingen. Favrskov Kommune har siden 2018 halveret sagsbehandlingstiden på byggesager, hvilket har stor betydning for Favrskovs topplacering i år.

Borgmester Nils Borring glæder sig over, at Favrskov efter flere års tilløb nu kan kalde sig for Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

- Jeg er naturligvis stolt over placeringen, som er resultatet af en flerårig indsats for at tilbyde erhvervslivet gode rammer og effektiv service. Analysen viser, at vi klarer os godt på de fleste parametre, og vi lykkes, fordi erhvervslivet samarbejder med os. Det vil jeg gerne kvittere for. Vi har arbejdet hårdt på at nedbringe vores sagsbehandlingstider på byggesager, fordi erhvervslivet har fortalt os, at det er vigtigt for dem. Vi har en stærk dialog med virksomhederne, og vi lytter intenst, når der kommer ønsker om ting, vi måske kunne gøre anderledes. Den åbne dialog har stor betydning, og den vil vi holde fast i, siger Nils Borring.

Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen, tilskriver det flotte resultat, at Favrskov er fokuseret på at forbedre servicen for virksomhederne.

- Stort tillykke til Favrskov, som er et forbillede for andre. Med en dedikeret indsats for at forbedre servicen og forholdene for erhvervslivet er Favrskov sikkert og målrettet kravlet op af ranglisten i vores undersøgelse i flere år, ikke mindst ved at lytte til de lokale virksomheder, tage dem alvorligt og komme dem i møde, også her under coronakrisen. Jeg vil opfordre andre kommuner til at lade sig inspirere af, hvordan Favrskov griber erhvervspolitikken an, siger Lars Storr-Hansen.

Favrskov har under coronakrisen fremrykket investeringer for 30 millioner kroner samt fremrykket betaling til virksomhederne for at understøtte erhvervslivet. Desuden har virksomhederne fået mulighed for at udskyde ejendomsskatten.

Borgmester Nils Borring giver byrådet æren for den fine placering.

- Byrådet i Favrskov har altid prioriteret et ambitiøst anlægsprogram, hvor vi bygger nyt, renoverer og optimerer brugen af kommunens bygninger og energiforbruget. I år er vores anlægsbudget et godt stykke over 200 millioner kroner. Samtidig har vi styrket byggesagsområdet og de afdelinger, som i særlig grad spiller sammen med de lokale bygherrer og entreprenører. Dansk Byggeris undersøgelse bekræfter det fine samspil, vi oplever med byggeriet. Vi er stolte af placeringen, som også er et skulderklap til de medarbejdere i kommunen, der servicerer erhvervslivet. Vi vil gøre vores bedste for fortsat at yde en stærk service, siger Nils Borring.

I Dansk Byggeris erhvervsvenlighedsanalyse vurderes 98 kommuner på 22 forskellige parametre om alt fra skatter og afgifter til sagsbehandlingstider, investeringer i offentlige bygninger og mange andre forhold på erhvervsområdet. Favrskov har de seneste år hørt til i toppen af analysen. I år får kommunen topkarakter i 9 ud af analysens 22 parametre og klarer sig generelt flot i alle analysens kategorier. Favrskov Kommune var i perioden 2016-2019 placeret på henholdsvis 6., 10., 7. og 20. pladsen i analysen.

 

Hent hele analysen her.

Se Favrskovs resultater her.

Læs Dansk Byggeris pressemeddelelse om Favrskov som Danmarks bedste erhvervskommune 2020 her.

Dato: 22. juni 2020

Senest opdateret:

31. august 2020