You are here

Favrskov er med helt i front i ny erhvervsanalyse for 2018

Favrskov placerer sig igen i år forrest i feltet af landets mest erhvervsvenlige kommuner. Det viser Dansk Byggeris årlige erhvervsanalyse, hvor Favrskov springer tre pladser frem til en flot syvendeplads.

Hvert år vurderer Dansk Byggeri landets 98 kommuner på 30 forskellige parametre om alt fra skatter og afgifter til sagsbehandlingstider, investeringer i offentlige bygninger og mange andre forhold på erhvervsområdet. Når hele regnskabet gøres op, er Favrskov i år at finde på syvendepladsen efter at have været nummer 10 i 2017 og nummer 6 i 2016. Dermed cementerer Favrskov sin placering i den absolutte top af erhvervsvenlige kommuner.

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over, at Favrskov igen placerer sig flot i den store undersøgelse.

- Vi er næsten blevet vant til, at vi klarer os flot, når erhvervslivet vurderer os. De fine resultater skyldes, at vi aldrig hviler på laurbærrene – vi er hele tiden opmærksomme på, hvordan vi kan understøtte erhvervslivet, og vi har en rigtig god dialog med blandt andet Dansk Byggeri på vores årlige møder, hvor vi taler om, hvad vi kan gøre endnu bedre, siger Nils Borring.

Han hæfter sig ved, at dette års flotte resultat er opnået på trods af en hård vurdering af kommunens byggesagsbehandlingstider. Det er ikke første gang, de bliver vurderet hårdt, hvilket ikke er uvæsentligt, fordi det er den parameter, der betyder mest for den samlede placering i analysen.

- Vi har gennem længere tid haft et stort fokus på at nedbringe byggesagsbehandlingstiderne, og det arbejde er vi godt i gang med. Vi har i år ansat flere medarbejdere til byggesagsbehandling, og det har betydet, at vi nu foreløbigt har barberet cirka fire uger af sagsbehandlingen. Analysen fra Dansk Byggeri bruger imidlertid tal fra 2017, som ikke tager højde for det arbejde, vi har gjort. Derfor er det ekstra flot, at vi klarer os så flot samlet, og jeg kan love, at vi fortsat arbejder målrettet på at forbedre sagsbehandlingstiderne, siger Nils Borring.

Ud af de 30 parametre, som de danske kommuner bliver målt på, er Favrskov i spids eller på en delt førsteplads på hele 9 parametre. Her bidrager især kommunens udbudspolitik og konkurrenceudsættelsen af driftsopgaver til den flotte samlede placering. At der i Favrskov ikke opkræves dækningsafgift bidrager også til den gode placering, og det samme gør det faktum, at Favrskov er næstbedst til at få nyledige i arbejde.

Se analysens samlede resultater på www.erhvervsvenlighed.dk.

Dato: 21. juni 2018

Senest opdateret:

25. juni 2018