You are here

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov indtager en 17. plads i Dansk Industris årlige opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Favrskov indtager i år en 17. plads i analysen, hvilket er et fald på syv pladser siden sidste år. Men virksomhederne i Favrskov er faktisk en smule mere tilfredse end sidste år, og faldet skyldes derfor, at andre kommuner også har forbedret sig.

Formand for DI Østjylland, Anders Strange, roser Favrskov og hæfter sig blandt andet ved, at virksomhederne anbefaler Favrskov som erhvervskommune.

- Favrskov er en drøngod erhvervskommune, og når tre ud af fire virksomheder gerne vil anbefale andre at komme dertil, er grundvilkårene i orden. Det kan vi også se på, at der er meget stor tilfredshed med kommunens erhvervsskatter, såsom affalds- og byggesagsgebyrer, siger Anders Strange.

Der bliver ikke opkrævet dækningsafgift i Favrskov. Og evnen til at tiltrække borgere og virksomheder til kommunen bliver i undersøgelsen vurderet til at være blandt landets bedste. Samtidig opfordrer DI-formanden Favrskov til at gå i dialog med virksomhederne om de områder, hvor der er plads til forbedringer.

I analysen bliver erhvervslivet bedt om at udpege de vigtigste indsatsområder, og her er forbedringer af infrastrukturen og dermed fremkommeligheden for medarbejdere og varer højest på virksomhedernes ønskeseddel. På de næste pladser følger adgang til arbejdskraft og effektiv sagsbehandling.

Borgmester i Favrskov, Nils Borring, er glad for analysens overordnede billede af Favrskov som en stærk erhvervskommune. Han slår samtidig fast, at byrådet vedvarende lytter til erhvervslivet, så det også fremadrettet er godt at drive virksomhed i Favrskov.

- Vi er fortsat en af landets bedste kommuner, når det drejer sig om at sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed. Og hele 73 procent af virksomhederne i Favrskov vil anbefale andre virksomheder at drive virksomhed her. Det, synes jeg, er et flot resultat. Samtidig er vi godt klar over, at vi har en trafikal udfordring på Århusvej i Søften og ud mod E45. Vi har et løsningsforslag liggende klar, og vi gør alt, hvad vi kan for at få Vejdirektoratet til at gribe fat i det. Vi hører klart og tydeligt, at både virksomheder og borgere ønsker en bedre løsning, siger Nils Borring.

I Favrskov har 64 virksomheder svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer 2.522 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 20 procent af de privat beskæftigede i kommunen. 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt i analysen.

Se alle DI-analysens resultater her.

Dato: 10. september 2019

Senest opdateret:

16. januar 2020