You are here

Favrskov har Danmarks bedste jobindsats

Favrskov Kommune går to pladser frem til en tiendeplads i den årlige erhvervsanalyse fra Dansk Industri (DI). Samtidig kåres Favrskov til at have Danmarks bedste jobindsats.

Favrskov Kommune er igen i år blandt de bedste kommuner i landet, når det kommer til erhvervsvenlighed. Således går Favrskov i år to pladser frem til en tiendeplads i den årlige analyse fra Dansk Industri (DI).

Lige siden 2010, da DI begyndte at måle erhvervsvenlighed i de danske kommuner, har Favrskov placeret sig blandt de bedste. I år er Favrskov Kommune den 10. bedste erhvervskommune i landet, og borgmester Nils Borring er godt tilfreds med, at kommunens indsats for at skabe gode rammevilkår også slår igennem i analysen, der blandt andet bygger på svar fra virksomhederne i landets kommuner.

- Jeg er meget glad for at se, at vi er tilbage i top 10. Vi bruger aktivt DI-undersøgelsen som dialogværktøj for at gøre det nemmere at drive virksomhed i Favrskov. Det ser vi heldigvis også resultatet af i analysen, hvor virksomhederne tilkendegiver, at dialogen med politikere og embedsmænd er rigtig god i Favrskov, siger Nils Borring.

Samtidig glæder borgmesteren sig over, at Favrskov Kommune i årets undersøgelse kåres til at have landets bedste jobindsats.

- Højkonjunkturen betyder, at virksomhederne i stigende grad mangler arbejdskraft, og der lykkes vi flot med at få lavet et match mellem mennesker uden arbejde og virksomhederne. Alle vinder på, at vi har et godt samspil mellem erhvervslivet og kommunens jobcenter, og derfor er det noget, vi prioriterer højt. Heldigvis oplever vi også, at virksomhederne gør en stor indsats – ikke mindst i forhold til at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job igen og dermed løfte et vigtigt socialt ansvar. Det gør virkelig en forskel, siger Nils Borring.

Analysen viser, at Favrskov Kommune er god til at opfylde virksomhedernes behov for arbejdskraft og til at få ledige hurtigt i job, og virksomhederne er således godt tilfredse med kommunens indsats. Tal fra DI viser, at hele 57 procent af kommunens ledige er i job igen inden for seks måneders ledighed, mens tallet for resten af landets kommuner er 49 procent.

I Favrskov Kommune får virksomhederne tilbudt en fast kontaktperson hos jobcentret. På den måde bliver der kort og effektiv vej til handling, fordi parterne kender hinanden og har en historik at trække på. Desuden har Favrskov Kommune fokus på, at jobcentrets medarbejdere med virksomhedskontakt altid tager afsæt i virksomhedens behov.

Virksomhederne har som en del af analysen også haft mulighed for at tilkendegive hvilke områder, Favrskov bør fokusere på for at styrke virksomhedernes vækstmuligheder fremadrettet, og her peger virksomhederne på god infrastruktur og et godt arbejdsudbud.

Fakta:

  • Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • Knap 7.700 virksomheder inden for blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 procent af den private beskæftigelse.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt.
Dato: 04. september 2018

Senest opdateret:

15. september 2020