You are here

Favrskov og Hedensted udvekslede gode erfaringer og ideer

Arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov Kommune besøgte onsdag 7. juni Hedensted Kommunes Udvalg for Beskæftigelse for at udveksle erfaringer på arbejdsmarkedsområdet.

Hedensted og Favrskov Kommuner har udviklet indsatser på arbejdsmarkedsområdet, som fremhæves i flere sammenhænge. De to kommuner var for eksempel begge inviteret til inspirationsmøde hos beskæftigelsesministeren i marts 2017.

Arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov Kommune vendte hjem fra Hedensted Kommune med inspiration til, hvordan samarbejdet med virksomhederne kan styrkes.

- Selvom det går godt med beskæftigelsen i Favrskov, kan vi altid blive bedre. Og ved at lytte til, hvad andre kommuner har succes med, kan vi bygge videre på deres erfaringer. Det har været til stor inspiration at høre mere om, hvordan Hedensted har opbygget et tæt samarbejde med lokale virksomheder og deres succes med at skabe småjobs til ledige, fortæller formand for Arbejdsmarkedsudvalget Erling Kvist Andersen (A).

Favrskovs gode erfaringer

Favrskov havde også positive erfaringer med til Hedensted om indsatsen på sygedagpengeområdet. Her sætter Favrskov Kommune tidligt ind for at bevare sygemeldte borgere i job. Samtidig holdes første opfølgningssamtale på den sygemeldtes arbejdsplads efter aftale med virksomheden. Som led heri indgår en samtale med deltagelse af den sygemeldtes nærmeste leder. Favrskov Kommunes særlige indsats har blandt andet givet inspiration til en statslig pulje: ”Sammen om fastholdelse”, som netop er udmeldt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Her kan landets kommuner søge midler til oprettelse af en lignende indsats.

Det særlig Favrskov-projekt blev vedtaget af byrådet i forbindelse med Budget 2016-19.

- Når vi ser positive resultater af en indsats, som hjælper borgerne i job, er det værd at lade sig inspirere og dele erfaringer med andre. Vi kan hele tiden blive bedre, og det det, der virker hos andre, virker måske også hos os. Det er i hvert fald et besøg og en drøftelse værd, slutter Erling Kvist Andersen.

Dato: 09. juni 2017

Senest opdateret:

09. juni 2017