Få friske øjne på virksomhedens vækstplaner

18.09.2021

Få sparring på virksomhedens vækstplaner med et af Connect Denmarks Springboards.

Har din virksomhed vækstplaner, som det ville være interessant at få nye ekspert-øjne på? Så kan det lade sig gøre med Connect Denmarks Springboard. Et Springboard er en "bestyrelse til låns" bestående af seks til otte erfarne erhvervsfolk, som over et par timer drøfter lige netop din virksomheds vækstplaner – ganske gratis.

Nogle mennesker står i et rum og taler sammen

Kim Winther er Senior Business Developer i Connect Denmark, og det er ham, der samler det panel – eller ”lånebestyrelsen” – der skal vurdere den enkelte virksomhed. Det gør han blandt de 650 erhvervsfolk, der er medlem i Connect Denmark.

- Det er folk med en utrolig erfaring fra både industrien, investorkredse og universitetsmiljøerne. Det er en enorm styrke, at vi kan samle et panel med flere kompetencer, der er relevante for den enkelte virksomhed, som de skal forholde sig til, siger Kim Winther.

Det er din virksomheds strategiske vækstplaner, som panelet vurderer og forsøger at optimere yderligere. Du vælger sammen med Kim Winther de emner, som panelet skal drøfte. Du beskriver din virksomhed og de strategiske planer og laver en præsentation for panelet, som derefter drøfter indbyrdes og kommer med input til strategien og virksomhedens udvikling. Du skal i denne fase blot lytte og ikke forsvare dine planer, men blot suge alle de input til dig, som, du vurderer, kan bruges til din virksomheds udvikling.

- På den måde kan man få testet sin strategi, inden man trykker på knappen. Man kan også opnå nogle indsigter, som kan gøre strategien og de efterfølgende planer endnu bedre. Vi oplever, at virksomhederne er meget begejstrede og er glade for at have brugt tiden på at deltage. De får ofte bekræftet dele af deres planer, lige som de også får belyst nogle nye vinkler, som de ikke havde set. Og det er værdifuldt. Virksomheden kan efter forløbet arbejde videre på et nyt og højere niveau – gerne i samarbejde med eksperterne, men det bestemmer virksomheden selv, siger Kim Winther.

Forud for paneldrøftelsen, har virksomheden skriftligt beskrevet sin strategi, som panelet anvender i sin forberedelse, og Kim Winther understreger, at den del ikke bør afholde en virksomhed fra at deltage.

- Nogle virksomheder har planerne liggende klar i skuffen, mens andre starter med et blankt papir - så hjælper vi dem på vej. Uanset om man vil hjælpes af et professionelt Springboard eller ej, så skal man som virksomhed lave et stykke strategisk arbejde. Derfor er mange glade for at komme i gang med arbejdet og stå med en konkret plan for udvikling i hånden – det er en indsats, som under alle omstændigheder skal laves, siger Kim Winther.

Panelmedlemmerne har tavshedspligt i forhold til de virksomheder, de kommer i berøring med, og Connect Denmark sørger i samarbejde med den enkelte virksomhed for, at der under udvælgelsen af et panel ikke er interessekonflikter i forhold til virksomheden, der får hjælp af panelet.

Omkring 150 virksomheder gør årligt brug af Connect Denmarks tilbud. Vil du høre mere om muligheden for at deltage i et Springboard, så kontakt Kim Winther på tlf. 2637 4030 eller kim@connectdenmark.com.

Om Connect Denmark

Connect Denmark er et landsdækkende non profit-erhvervsledernetværk med 650 private og offentlige medlemmer. Organisationen har siden år 2000 foræret strategisk sparring til flere tusinde danske iværksætter- og vækstvirksomheder.

Billede af et byggeri

Modtag lokale erhvervsnyheder fra Favrskov

ErhvervsNyt er en nyhedsmail, der giver dig et godt overblik over nyheder fra erhvervsområdet i hele Favrskov Kommune.

Tilmeld dig ErhvervsNyt