Favrskov er mere erhvervsvenlig

13.10.2023
Smilende mand i jakkesæt

Dansk Industri placerer Favrskov som den 14. mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Det er en forbedring på 12 pladser fra sidste år.

De lokale virksomheders tilfredshed med kommunens overordnede erhvervsvenlighed er steget det seneste år. Det betyder, at tilfredsheden er på sit højeste siden 2015.

- Jeg er superglad for, at virksomhederne betragter Favrskov Kommune som et godt sted at drive virksomhed. Det betyder meget, at virksomhederne er tilfredse med den kommunale sagsbehandling, og at vi har formået at få sagsbehandlingstiderne ned. Det fremmer vækst i vores kommune, at virksomhederne hurtigere kan komme i gang med at bygge og skabe arbejdspladser, siger borgmester Lars Storgaard.

Virksomhederne er blevet mere tilfredse på en række områder som for eksempel det kommunale vejnet, den kommunale udbudsproces for private leverandører og indsatser for at sikre grøn omstilling i erhvervslivet. Samtidig er virksomhederne mere tilfredse med sagsbehandlingen af bygge-, miljø- og sygedagpengesager samt samarbejdet med Jobcentret. Sagsbehandlingstiderne for byggesager er desuden faldet med mere end 25 procent siden DI-undersøgelsen for et år siden.

- På mine mange besøg hos især håndværksvirksomhederne er der en stor interesse for de kommunale udbud af opgaver. Derfor er jeg glad for, at virksomhedernes tilfredshed med kommunens udbudsproces over for de private leverandører er steget markant det seneste år, udtaler Lars Storgaard.

Favrskov er gået fra en 48. plads til en 7. plads i forhold til virksomhedernes tilfredshed med kommunens udbudsproces over for private leverandører.

For Favrskov Kommune er det også vigtigt at understøtte folkeskoleelevernes motivation for at vælge en erhvervsuddannelse. Andelen af elever i Favrskov, som vælger en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen, er desværre faldet i Dansk Industris seneste undersøgelse. Derfor vil Favrskov Kommune optimere arbejdet og indsatserne, der skal bidrage til at fremme elevernes lyst til at give sig i kast med en erhvervsuddannelse.

Du kan se Favrskov Kommunes resultater i DI’s undersøgelse af erhvervsvenligheden 2023 her.

Har du spørgsmål til undersøgelsen eller andre erhvervsrelaterede spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Favrskov Kommunes erhvervskoordinator her.