- Fedt at lave noget praktisk i skolen

07.03.2022
To elever arbejder sammen om at skabe en robotbil.
Undervisning i et klasselokale på DjH
Elever afprøver programmerede Legobiler

Lucas Beck og Jens Bjerring Krüger går i 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole, og forløbet har i den grad ansporet dem til at satse på en håndværkeruddannelse.

12 Favrskov-elever har i dette skoleår for første gang haft mulighed for at tage 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det betyder, at de har almindelige skolefag som dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk og samfundsfag. Derudover har de håndværkerfagene el, køleteknik, tømrer og plastmager.


Det var netop kombinationen af de almindelige skolefag og håndværkerfagene, der tiltrak Lucas Beck og Jens Bjerring Krüger, som begge er 17 år.
- Jeg har en kammerat, der allerede gik her, og han var meget begejstret for det. Jeg ville gerne have et år til at forbedre mine karakterer og prøve noget nyt, hvor jeg skal bruge mine hænder noget mere, og det er virkelig fedt at gå her, lyder det fra Lucas Beck, der bor i Hinnerup, men inden længe flytter til Aarhus.

Jens Bjerring Krüger vil helt klart sige, at han var skoletræt efter 9. klasse:
- Jeg er ikke så god til det der med lektier og sidde ned hele dagen. Jeg er vild med, at vi bruger kroppen på en anden måde her og er mere aktive i undervisningen, og jeg ville også gerne prøve at tage mig mere sammen, så jeg kunne forbedre mine karakterer. Og det gør jeg, for jeg er gået fra 7 til 12 i dansk.


Sammen med de andre elever på holdet har de gang i en el-time, hvor Mads Yde underviser, og eleverne arbejder med Lego Mindstorms-robotter. Et selvbygget køretøj skal programmeres, så det følger en påklistret bane på gulvet. Det giver nogle udfordringer i de små grupper, men de giver ikke op.
- Vi kan mærke, at vi generelt bare tager os mere sammen nu, fordi det interesserer os, lyder det fra Lucas og Jens.

Når de runder skoleåret af til sommer, har de afsluttet 10. klasse og Grundforløb 1 på skolen. Så venter Grundforløb 2, for både Lucas og Jens har bestemt, at de vil være håndværkere.
- Jeg vil på Aarhus Tech og uddanne mig til vvs’er, siger Lucas.
- Og jeg bliver her på Den jydske Haandværkerskole, og mit mål er at blive elektriker, lyder det fra Jens.