Fødselsdagsfest med lagkage og god dialog

06.10.2023
75 års fødelsdagsfest i Hadsten
Carl Michael Trier Aagaard-Jensen
75 års fødelsdagsfest i Hadsten

Favrskov Kommune har inviteret de 75-årige borgere til fødselsdagsfest i år i de fire hovedbyer, senest i Hadsten. ’Tryghed og sikkerhed i seniorlivet’ er overskriften for arrangementerne, og i Hadsten deltog Carl Michael Trier Aagaard-Jensen, der satte pris på at snakke med brandfolkene.

Quiz, sang, snak, stande med vigtige informationer, lagkage og kaffe. Det er det, der står på programmet til fødselsdagsfesten i Sløjfen. Mange af de lokale 75-årige har takket ja til tilbuddet, og snakken går ved bordene og senere ved standene, hvor deltagerne kan møde brandvæsenet, borgerservice, velfærdsteknologiteamet og medarbejdere med fokus på rehabilitering og fald. Der er også repræsentanter fra Røde Kors, Ældre Sagen og FrivilligCenter Favrskov. Målgruppen er de borgere, der lige er fyldt 75 år og som ikke modtager rengøring eller personlig pleje i hjemmet.

Carl Michael Trier Aagaard-Jensen er en af dem. Han bor i Hadsten med sin kone, men hun er ikke med til arrangementet. Da lagkagen bliver serveret, får han en særlig servering, da han har sukkersyge. Så der er en hjemmebagt bolle og ost til ham.

- Det er jo lækkert. Der må gerne være andet end lagkage. Vi har jo også godt af noget frugt. Jeg vil helst klare mig selv og takker nej til de forebyggende hjemmebesøg, men så er det jo en god idé at deltage i dette arrangement. Det har været fint at snakke med brandfolkene, og jeg har også fået genopfrisket forskellige informationer. Gentagelse er læringens moder, siger man. Så man kan spørge, om man som 75-årig kan lære noget nyt? Og svaret er ja, det kan man hver dag, lyder det fra Carl Michael Trier Aagaard-Jensen.

Han vil gerne anbefale arrangementet til andre og glæder sig over, at han har mødt andre på samme alder. Ved bordet er de blevet enige om, at der også gerne måtte være mere fokus på motion.
- Alt for mange sidder jo stille, så det kunne være et emne, man kunne have fokus på en anden gang, siger han.

Den melding er givet videre til Christina Rubæk Amstrup, der er afdelingsleder i Forebyggelse og Sundhedsfremme. Sammen med de forebyggende sygeplejersker skal hun nu til at evaluere på forårets to møder i Hammel og Hinnerup og efterårets møder i Ulstrup og Hadsten.

- Der har været rigtig god tilslutning til fødselsdagsarrangementerne, og der har været mange gode dialoger med de 75-årige borgere. At føle sig tryg i eget hjem er afgørende for muligheden og evnen til at forblive i eget hjem længst muligt. Tryghed er centralt for den enkeltes oplevelse af egen livssituation. Det handler om det hele menneske. Ved arrangementerne får de deltagende borgere mulighed for at få inspiration og genopfrisket deres viden om tryghed og sikkerhed i seniorlivet. Nu vil vi evaluere, og så må vi se, om vi vil arbejde med en ny målgruppe og andre temaer, siger Christina Rubæk Amstrup.


 

75 års fødelsdagsfest i Hadsten