Fri leg blev til årets julekort

21.12.2023
Kommunens julekort 2023

Elever fra Hinnerup Billedskole har leveret blikfanget til kommunens julekort i år i form af ansigter og hænder lavet i ler. Keramiker Charlotte Holleufer har stået for undervisningen, der har haft fri leg som det overordnede tema og ansigter med hænder som en fælles retning. 

En smiler glad, en ligner en fugl, en har mad i ansigtet og en anden minder om Edvard Munchs ’Skriget’. Diversiteten er til at få øje på, men alle er ansigter. 

Keramiker Charlotte Holleufer har for første gang stået for undervisningen på to hold i Hinnerup Billedskole. Her har det været med elever fra 2.-6. klasse og 7.-9. klasse på Haldum-Hinnerup Skolen. 
- Det overordnede tema har lagt op til fri leg, også i forhold til farverne. Men jeg har bestemt, at det skulle være et ansigt, og der måtte meget gerne være nogle hænder i det ansigt. Størrelsen har jeg ikke sagt noget om. Eleverne har været fantastisk gode til bare at gå i gang og skabe deres eget udtryk. Det har været spændende at følge deres vej, da der er mange måder at gribe sådan en opgave an på, fortæller Charlotte Holleufer. 

Da hun selv er keramiker, skulle eleverne selvfølgelig arbejde med ler, og det har de gjort med ansigterne og et havtema:
- Ler er hot for tiden. Alle vil gerne have fingrene i det, og det uperfekte vinder frem. I en stresset hverdag har vi brug for at skabe noget, og det har flere fået øjnene op for.

Elevernes forskellige værker har været udstillet på et af bibliotekerne, og Charlotte Holleufer glæder sig over, at nogle af værkerne nu også finder vej til kommunens julekort.
- Børnene er altid glade for at vise det frem, de har lavet, og det er fedt for dem, at de bliver brugt på kortet. Det er der jo også en anerkendelse i, og det er dejligt, siger Charlotte.