Frivillig frem for alt

28.10.2022

Peter B. Laursen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Favrskov Kommune, er gået bort.

Det er med stor sorg, at vi onsdag 26. oktober 2022 har modtaget besked om, at formand for Folkeoplysningsudvalget i Favrskov Kommune, Peter B. Laursen, er død.
Peter B. Laursen var medlem af Folkeoplysningsudvalget i Favrskov Kommune fra 2007 og formand fra 2010 og frem til sin død.

Peter B. Laursen modtager gavekurv

Peter var en vellidt og højt værdsat samarbejdspartner for Favrskov Kommune. Han var spejder i hjertet, men så altid på helheden for folkeoplysningsområdet. Han var engageret, passioneret og kom altid med gode betragtninger. Han ønskede at påvirke udviklingen og sætte retning for fritids- og idrætsområdet i hele Favrskov Kommune. Han var også med til at iværksætte nye initiativer som eksempelvis støtte til opstart af e-sport som foreningsidræt.

Da Favrskov Kommune i 2013 begyndte at arbejde fokuseret med frivillighed, var Peter B. Laursen blandt inderkredsen af de frivilligambassadører, der satte retning for området. Først i form af Frivillig Favrskov og senere i oprettelsen af FrivilligCenter Favrskov. Også her var Peter kendt for sin ordentlighed og sin beskedne facon, der vakte stor respekt fra hans samarbejdspartnere. 

Peter var et helt usædvanligt menneske, der altid prioriterede andre og altid bød sig til med sin tid og sin store viden og erfaring fra forenings- og frivilligverdenen. 

Peter B. Laursen vil blive savnet i Folkeoplysningsudvalget, i Favrskov Kommune og i hele forenings- og idrætslivet i Favrskov.

Vores tanker går til Peter B. Laursens kone, børn og børnebørn. 

Æret være Peters minde.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Morten Bang og kommunaldirektør Jan Kallestrup, Favrskov Kommune