Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

28.09.2021
Ældre der går tur

Fra 1. oktober 2021 kan alle over 65 år i Favrskov Kommune få både en gratis influenza- og pneumokok-vaccination.

Sidstnævnte er for at undgå at få lungebetændelse.

Region Midtjylland står bag vaccinationsprogrammet, der retter sig mod alle beboere på plejecentre og ældreboliger, borgere over 65 år, borgere med kroniske lidelser og gravide.

Vaccination mod influenza forebygger hospitalsindlæggelser, da svækkede borgere kan blive alvorligt syge af influenza.

I den kommende tid gør kommunen alle borgere i målgruppen opmærksomme på, at de skal bestille tid til en vaccination hos lægen – og også huske at få pneumokok-vaccinationen med. Beboerne på plejecentrene får tilbudt vaccinen dér, mens alle andre skal sørge for at bestille en tid hos den praktiserende læge.

Nogle apoteker tilbyder også vaccinationen - ved at indtaste apotekets navn kan du her på siden tjekke op på det. 

Fakta:

  • Vaccinationen, der strækker sig fra 1. oktober 2021 til 14. januar 2022, indeholder to stik: Et mod influenza og et mod pneumokok-bakterien, der oftest er årsag til lungebetændelse.
  • Hvert år bliver omkring 48.000 danskere indlagt med lungebetændelse, og hovedparten af dem er over 65 år - derfor stikket mod pneumokok-bakterien.
  • Vaccinationerne virker efter to til tre uger og varer i cirka seks måneder. Derfor er det en god idé at få en tid hos lægen i oktober-november. Man får ikke influenza af vaccinen, men kan opleve utilpashed, feber og muskelsmerter.