Hammel Plast satser på nyskabende produkt

25.03.2022

Hammel Plast har i samarbejde med en kunde udviklet et nyt produkt til hospitalsindustrien, som virksomheden har store forventninger til.

kvinde med et rygsæklignende apparat på ryggen

Hammel Plast producerer stort set alt inden for plast: Plastlåg til spraydåser, øremærker til svin, plastdyser til rens af pantflasker og meget mere. Nu har virksomheden i samarbejde med en kunde og designer udviklet et nyt produkt, som der er store forventninger til.

Det nye produkt er en mobil og mekanisk IV-infusionspumpe, som skal forbedre livskvaliteten for patienter med behov for drop, samtidig med at det sparer udgifter på hospitalerne.

Der er tale om en enkel maskine, som man lægger en droppose i, og så presser maskinen langsomt væsken ud af droppet. Fordelene er blandt andet, at den er uafhængig af strøm, og at patienten ikke længere behøver et dropstativ. Maskinen laver selv det nødvendige væsketryk, hvilket betyder at patienten kan have droppet i en taske eller liggende. Det giver patienten en større mobilitet i hverdagen. Desuden kan maskinen spare udgifter i sundhedsvæsnet, fordi den kan bruges til alle typer dropposer. I dag passer specifikke dropposer til bestemte dropmaskiner, og ønsker hospitalerne at skifte pose, skal de typisk skifte de dyre dropmaskiner ud.

portrætfoto af en kvinde

Maja Oxholm er direktør i Hammel Plast, og hun ser store muligheder i det nye produkt.

- Vi har arbejdet på produktet i halvandet år sammen med en partnervirksomhed, og nu er vi klar til at sælge det i stor skala. Vi forventer til en start at afsætte 5.000 enheder, men vi ser et langt større markedspotentiale, så det glæder vi os til at arbejde videre med, siger Maja Oxholm.

Hammel Plast orienterer sig internationalt. I dag kommer over 45 procent af omsætningen fra eksport, og forventningen er, at det nye produkt også skal sælges i udlandet.

En styrke for Favrskov

Borgmester i Favrskov Kommune, Lars Storgaard, besøgte i starten af marts Hammel Plast og er imponeret over innovationskraften i virksomheden.

- Det er en styrke for vores kommune, at vi har innovative virksomheder som Hammel Plast, der udvikler produkter, som har potentialet til hjælpe patienter i en svær situation og frigøre penge til vores fælles sundhedsvæsen. Det gavner os som samfund, og samtidig kan det være med til at styrke den lokale beskæftigelse, siger Lars Storgaard.

Lars Storgaard har med besøget på Hammel Plast taget hul på årets virksomhedsbesøg, der skal styrke dialogen med kommunens mange virksomheder.

Fire personer på rundvinsning i industrihal

Hammel Plast er en familieejet virksomhed med syv ansatte, der er placeret i erhvervsområdet på Frankrigsvej i Hammel tæt ved Vestas. Virksomheden startede i 1989, hvor den oprindeligt lavede værktøj. I dag kommer hovedindtjeningen fra plastprodukter.