Helt vild med Østervangskolen

29.09.2021

Med temaet ’Helt vildt’ kører Naturvidenskabsfestivalen i hele landet i denne uge, og 140 børn fra 3., 6. og 7. klasse på Østervangskolen i Hadsten deltager også.

Biodiversiteten skal fremmes på skolen, og det giver jord under neglene og røde kinder, når der skal graves og flyttes jord. Skolen skal ’rewildes’, så planterne kan vokse mere vildt, forklarer Anne Ørskov, lærer på Østervangskolen.

Og det er Carla, Michelle, Kristine og Elliot fra 6. B i fuld gang med på et lille bed-område tæt ved skolens indgang. De graver jord og flis af for at gøre plads til noget næringsfattigt sand. Barkflisen nærmest kvæler biodiversiteten, men det ser pænt ud, lyder det fra lærer Benjamin Bording:
- Vi skal have blomstrende urter, der er både føde og levested for mange insekter, så derfor sår vi vilde, danske blomster i bedet, og vi sætter også nogle løgplanter. Til maj måned næste år så kan vi forhåbentlig se et virvar af planter og blomster i bedet.

Jord og flis kommer i trillebørene, og eleverne er med til at køre det over i den lille skoleskov for enden af skolen. Der tager græsset for meget næring fra de små træer, og derfor vil flis, grene og jord gavne i det område.
For Carla, Michelle og Kristine giver det der med den vilde natur god mening:
- Det er fedt at se naturen udvikle sig og prøve det af, vi hører om i undervisningen. Vores lærer Benjamin er vild med naturen, og det smitter lidt af. Han kan få alt til at handle om naturen!

I skolegården ved 3. årgang er en gruppe elever ved at vaske store marksten rene for jord, så de kan skrive på dem.

- De skal skrive træernes navne på dem og tegne et blad fra det pågældende træ. Så skal stenene placeres rundt ved træerne, og på den måde finder vi ud af, hvor mange forskellige træer vi har på grunden. Vi bliver mere opmærksomme på, at det ikke bare er et træ, men et helt specielt træ, og derfor kommer vi til at kende naturen omkring os bedre, lyder det fra Anne Ørskov, der også fortæller, at 7. årgang er ved at gøre fuglekasser klar, der skal hænge rundt om på skolens udeareal.
 

Fakta:

Østervangskolen har fået 15.000 kr. fra Poul Due Jensens Fond til at købe materialer til Naturvidenskabsfestivalen.  

Med på billederne

Anne og Jasmin vasker markstenen, som de senere skal skrive og tegne på. I midten arbejder Benjamin Bording og Elliot sammen om at skovle jorden op i en trillebør. Flere har taget en trillebør med i skole til ugens Naturvidenskabsfestival på Østervangskolen i Hadsten.

Elever vasker store marksten
Elev og lærer skovler jord
 Elever laver havearbejde på Østervangskolen