Hjemlig stemning på Skaghøj

29.03.2022
Køkken indrettet i lejligheder på Skaghøj
Borger i sofa i lejlighed på Skaghøj i Hammel.
Senge og andet udstyr til flygtninge i lejlighed på Skaghøj i Hammel.

Frivillige har gjort et stort stykke arbejde med at indrette boliger på Skaghøj i Hammel til ukrainske flygtninge, og Pet Petersen fra Hadsten er en af dem.

Lejlighed nr. 30 på Skaghøj er fuldt ekviperet med alt fra bestik, kopper, håndklæder og legetøj til spisebord, billeder, borde og en dukkevogn i kurveflet. Og midt i værelset troner en lille fin sofa, hvor Pet Petersen kortvarigt har taget plads, da lejligheden nu er færdigindrettet.
- Med den her forfærdelige krig er man jo nødt til at gøre noget, og så kom det her med lejlighederne heldigvis. Jeg lavede et Facebookopslag, hvor jeg efterlyste udstyr til lejligheden, og det væltede ind med gode sager. Så har jeg fundet noget på genbrugspladsen i Hadsten, og Aarhus Klunserne i Lading har eksempelvis givet sofaen, siger Pet Petersen.

En kollega og en nabo har også hjulpet med at indrette lejligheden, og i det hele taget fortæller Pet, at han har fået mange gode snakke med folk og mødt stor velvilje hele vejen rundt.
- Man bliver lidt rørt over velviljen og omtanken for andre. Jeg synes, vi med lejligheden har fået skabt et hyggeligt hjem, hvor ukrainerne kan få ro på og føle sig sikre. Og hvis familien, der flytter ind i nr. 30, har lyst til at møde os, så er vi klar, lyder det fra Pet Petersen.