You are here

Isolationskrav til nære kontakters nære kontakter ophæves

Sundhedsstyrelsen har med virkning fra mandag 5.juli 2021 opdateret retningslinjer for opsporing og håndtering af nære kontakter for at tage højde for, at størstedelen af de personer, der smittes med ny coronavirus forventes at blive smittet med deltavarianten af virus.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer anbefaler, at der i forbindelse med hvert smittetilfælde nu igangsættes opsporing af nære kontakter og de nære kontakters nære kontakter. Der skelnes ikke længere mellem hvilken variant af virus, man er smittet med.

I den reviderede udgave skal nære kontakter fortsat gå i selvisolation og testes to gange, mens de nære kontakters nære kontakter kan nøjes med test og ikke behøver at selvisolere sig.

Se opdateret udgave af retningslinjerne for håndtering og opsporing af nære kontakter

Sådan gør du, hvis du er nær kontakt til en smittet person:

  • Ikke er færdigvaccineret*: Du skal straks gå i selvisolation og testes på 4.- og 6.-dagen efter, du sidst var i nær kontakt med den smittede person.
  • Er færdigvaccineret* eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder: Du behøver ikke at gå i selvisolation. Bliv testet på 4.- og 6.-dagen, efter du sidst var i nær kontakt med den smittede person**.

 

Sådan gør du, hvis du er nær kontakt til en nær kontakt:

  • Ikke er færdigvaccineret*: Du behøver ikke at gå i selvisolation. Bliv testet på 4.- og 6.-dagen efter, du sidst var i nær kontakt med personen, som er nær kontakt.
  • Er færdigvaccineret* eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder**: Du behøver ikke at gå i selvisolation. Bliv testet en enkelt gang på 4.-dagen efter, du sidst var i nær kontakt med personen, som er nær kontakt.

 

⁎Du er færdigvaccineret 14 dage efter sidste anbefalet stik.
⁎⁎Er det under 12 uger siden, du blev testet positiv for COVID-19, behøver du heller ikke at blive testet.

Er du i tvivl?

Ring til Coronaopsporing under Styrelsen for Patientsikkerhed på tlf. 32 32 05 11 for råd og vejledning.

Dato: 05. juli 2021

Senest opdateret:

05. juli 2021