Kan man gynge og tegne samtidig?

07.10.2022
Vuggestuebørn tegner, mens de gynger.
Vuggestuebørn tegner, mens de gynger.
Tegning lavet af vuggestuebørn

Og svaret på det spørgsmål er ja. I hvert fald hvis man går i Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten, hvor pædagog Emilia Mariendal Casparsen har udfordret fem 2-2,5-årige børn og fået den smukkeste tegning ud af det.

I Idrætsbørnehuset Bavnehøj er der selvsagt fokus på idræt og bevægelsesglæde, og derfor er det naturligt for pædagogerne at tænke det ind i dagens pædagogiske aktiviteter. Den store stofgynge på en af stuerne er populær, og pædagog Emilia Mariendal Casparsen vil gerne udfordre de ældste vuggestuebørn, så det fremmer bevægelsesglæden:
- Normalt er det at tegne en stillesiddende aktivitet, men ved at gynge samtidig bliver det sjovt, og jeg udfordrer deres måde at være kreative på. Samtidig styrker det deres ryg- og nakkemuskler, og vi arbejder med deres balance.

Børnene startede med at tegne med sort tusch, og derefter malede de med vandfarve. Emilia har som det eneste malet ’bladene’ på deres streger med sort tusch.


- Det handler om, at sværhedsgraden er den helt rigtige, så de er tilpas udfordret og ikke keder sig. Så er de i flow og opslugt af aktiviteten, og så er der netop rum for læring og trivsel. Vi har bagefter snakket om det, vi har tegnet, og der har de været så stolte og efterspurgt aktiviteten igen. Det er et godt tegn, for så har aktiviteten ramt plet, lyder det fra Emilia Mariendal Casparsen.