Madmesterskab booster elevernes selvtillid

03.07.2025
Danmarksmesterskab i madkundskab 2025
6. årgang på Østervangskolen vinder danmarksmesterskabet i madkundskab
Danmarksmesterskab i madkundskab 2025

Måske laver nogle af eleverne på den kommende 7. årgang på Østervangskolen i Hadsten ekstra god mad her i sommerferien. I hvert fald har de vist, at de kan ved at vinde danmarksmesterskabet i madkundskab 2025. – Det er et populært fag, fordi de skal være kreative og bruge deres hænder, siger deres lærer. 

6. årgang fra Østervangskolen vandt danmarksmesterskabet i madkundskab 2025 i det skoleår, der lige er rundet af. Stine Bühler Michaelsen er den stolte lærer, der har haft madkundskab med eleverne, og det var faktisk også hende, der meldte årgangen til mesterskabet. Bag mesterskabet står Madkulturen, der er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 

Årgangen var så heldig at blive udtaget sammen med ni andre klasser fra hele landet. De tog turen til Gram Slot i Sønderjylland, og det i sig selv var også en oplevelse, fortæller Stine Bühler Michaelsen:
- Der var jo pyntet op og gjort klar til dem. De blev filmet, og der var frokost til dem. Og Micki Cheng fra Bagedysten var en af dommerne. Så alle var glade for at være med.

Kartoflen var i centrum i de opgaver, eleverne fik. Der var en vidensopgave om kartoflen, en kreativ opgave, hvor de skulle pynte op til en grillfest og en varm ret med ingredienser fra ’Red maden’. De skulle også byde ind med en kold kartoffelsalat.
Sammen med en kollega kunne Stine Bühler Michaelsen med stolthed se eleverne fra Østervangskolen gå koncentreret til opgaven.
- Alle tog ansvar og samarbejdede så flot. De tog det alvorligt og hjalp til, hvor det var nødvendigt. Et par stykker tog naturligt lederskabet, og så bød folk ellers ind. Derfor kom de så flot i mål, fortæller Stine.

Da præmierne skulle uddeles endte eleverne fra Østervangskolen med at vinde titlen som danmarksmestre og en præmie på 5.000 kr. til at købe mad i Rema. Derfor har de rundet skoleåret af med en madfest for 6. årgang, hvor de lavede velkomstdrink og tre retter mad: Nudelsuppe og brød, burgerboller med kylling og kartofler, og brownie med is til dessert. 
- Vi har normalt ikke det store budget til at købe mad for, så de var vilde med at kunne købe ind til så meget lækker mad. Eleverne har fået boostet deres selvtillid i det her fag, der faktisk er ret populært. De vil gerne lave noget kreativt med deres hænder, og når de bruger deres hænder, så vækker det virkelig deres begejstring. De lærer også noget teori, men det er det praktiske, de er vilde med, lyder det fra Stine Bühler Michaelsen. 

Danmarksmesterskab i madkundskab 2025
Danmarksmesterskab i madkundskab 2025
Danmarksmesterskab i madkundskab 2025