March sætter fokus på ensomhed

08.09.2022

Torsdag 15. september runder Patrick Cakirli og initiativet March mod Ensomhed Favrskov Kommune, og morgenen efter opfordres alle interesserede til at snøre vandreskoene og sende ham godt videre.

Patrick Cakirli er i fuld gang med March mod Ensomhed ’22, hvor han vandrer omkring 2.000 km gennem Danmark for at sætte fokus på at bekæmpe ensomheden. 15. september 2022 omkring kl. 13 ankommer han til Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. Han kommer fra Aarhus den dag, og frivillige organisationer og andre interesserede opfordres til at møde ham på ruten og gå sammen med ham på den sidste strækning til Hinnerup. Om aftenen er der planlagt et spisearrangement i Hinnerup, hvor frivillige og brugere af Den hvide villa på Herredsvej i Hinnerup deltager. Patrick Cakirli holder desuden et oplæg om ensomhed.

Dagen efter er der morgenkaffe til dem, der møder op for at gå med Patrick kl. 7.30 i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, og kl. 8 går marchen videre mod Auning. Igen opfordres frivillige og andre interesserede til at snøre vandreskoene, så de kan følge ham på den første del af ruten.
Favrskov Kommune arrangerer modtagelsen i et tæt samarbejde med FrivilligCenter Favrskov og frivillige fra Ældre Sagen og Røde Kors.

Ensomhed kan opstå gennem hele livet, og hvis det er en længerevarende følelse, så er det vigtigt at bryde med ensomheden. Igennem flere år har Favrskov Kommune blandt andet haft fokus på at forebygge ensomhed blandt de ældre borgere, fortæller Christina Rubæk Amstrup, leder af afdeling for sundhedsfremme og forebyggelse:

- Vi har ensomhedskoordinatorer i vores lokale aktivitetsafdelinger og sundhedsambassadører i ældreplejen, der er med til at sætte forskellige initiativer i gang. Desuden har vi et fantastisk samarbejde med flere frivillige organisationer, der gør et stort stykke arbejde for at afhjælpe og forebygge ensomhed. Og vi ved, at det er en vigtig indsats, for ensomhed kan forringe ens livskvalitet og i sidste ende også forkorte ens levetid. I Favrskov Kommune er der masser af gode muligheder for at engagere sig, og vi vil fremover fortsat have fokus på ældre borgeres muligheder for at indgå i fællesskaber og skabe nærvær og samvær med andre.

Læs mere om March mod Ensomhed