Mød den nye erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd

01.09.2021

I midten af juni tiltrådte Jørgen Schytter som ny erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd. Vi har stillet ham seks spørgsmål.

Hvem er Jørgen Schytter?

Jeg er 58 år og bor i Veng - i Skanderborg Kommune, men tæt ved Hammel - sammen med min kone, Suzan. Vi har en dreng, der er fløjet fra reden. Jeg har tidligere været direktør i Revent A/S og Frederik Christensen Teknik A/S inden en periode som selvstændig konsulent. De seneste 18 måneder har jeg været tilknyttet Favrskov Erhvervsråd som virksomhedskonsulent. Nu er jeg ny erhvervschef samme sted. Når jeg har fri, nyder jeg den fri natur - gerne sammen med min schæferhund, som jeg træner med i Dansk Politihundeforening. Derudover er jeg engageret i mit lokalområdes forening De7Dale, som er en landsbyklynge for syv landsbyer.

Favrskovs nye Erhvervschef
Jørgen Schytter er ny erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd.

Hvor står erhvervsrådet lige nu?

Hvis vi gør status nu, er der to ting, man er nødt til at tage højde for; coronasituationen har betydet meget, da vi i Favrskov Erhvervsråd netop arbejder for at bringe mennesker sammen.

Det har jo været en udfordring, og når coronaen så valgte at komme kort efter en omlægning i organisationen, som vi skulle ud og fortælle virksomhederne om, blev det jo kun endnu sværere.

Når det er sagt, så står vi et sted, hvor det seneste år blev udnyttet til at få lagt en klar strategi for vores arbejde, som vi nu er klar til at gennemføre, og vi glæder os til at komme ud og mødes fysisk igen.

Hvad er det første, du vil tage fat i som ny erhvervschef?

Vi har en opgave med at få genstartet arbejdet sammen med medlemmerne og de øvrige virksomheder i Favrskov. Der er helt sikkert rigtig meget, der presser sig på ude i virksomhederne efter det sidste år, og vi skal have fortalt alle om, at vi er her for at hjælpe til med udfordringerne. Så det er højt prioriteret at få kommunikeret budskabet ud til alle om, hvad vi i Favrskov Erhvervsråd kan hjælpe med.

Hvad kan erhvervslivet forvente sig af Erhvervsrådet fremadrettet?

Vores rolle er i meget høj grad at kunne vejlede virksomhederne hurtigt og kompetent, når de søger viden eller information, og vi arbejder hele tiden på at blive den naturlige og uafhængige samarbejdspartner, som man trygt kan henvende sig til. Man kan sige, at vi skal ikke vide alt, men vi skal kende dem, der gør. Man kan godt beskrive det som en stifinder for Favrskovs virksomheder, og med det mener jeg, at det er vores opgave at kende mulighederne for rådgivning og hjælp, uanset om denne er lokal, regional eller landsdækkende og samtidig kunne vise den rigtige sti hen til de mulige løsninger.

Har du nogle ønsker til erhvervslivet fremadrettet?

Favrskov Erhvervsråd er jo en medlemsorganisation, så det er da klart, at vi ønsker at rigtig mange virksomheder vil deltage sammen med os i arbejdet med at gøre kommunen endnu mere attraktiv at drive virksomhed i. Så det er mit helt klare ønske, at erhvervslivet udfordrer os på denne opgave, så vi hele tiden kan forbedre os sammen. Vi tænker i udvikling, og udvikling kommer, når man arbejder sammen.

Er der noget, du gerne vil fortælle erhvervslivet om?

I Favrskov Erhvervsråd har vi en ambition om at samle de forskellige erhverv, uanset om din virksomhed arbejder med fremstilling, detailhandel, servicefag, liberale erhverv, håndværk, om du er etableret eller iværksætter, og om du sælger lokalt eller globalt. Det vil vi gøre gennem vores vejledninger, netværksarrangementer, faglige indspark og i det hele taget ved at have fingeren på pulsen i forhold til opgaven. Vi ønsker at arbejde tæt sammen med Favrskov Kommune og den øvrige erhvervsfremme om opgaven, og vi har jo det samme formål: At skabe vækst og udvikling for erhvervslivet i Favrskov, både for den enkelte virksomhed og helt generelt. Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven og ser frem til at blive udfordret på vores målsætninger.

Billede af et byggeri

Modtag lokale erhvervsnyheder fra Favrskov

ErhvervsNyt er en nyhedsmail, der giver dig et godt overblik over nyheder fra erhvervsområdet i hele Favrskov Kommune.

Tilmeld dig ErhvervsNyt