Naturfagsmaraton med nye dommere

03.03.2022
Piger kigger på en computer
Drenge ved en computer
Gymnasieelever i en hal

Hadstenområdets elever i 5. og 6. klasse mødtes i dag til naturfagsmaraton i Vestjysk Bank Arena, hvor elever fra Favrskov Gymnasium for første gang var dommere.

Hvordan kan du få andre til at tænke over deres tøjforbrug? Hvilke nye ting kan du lave af genbrugsmaterialer? Hvordan gør du en bro stærk, når den er bygget af pap? Hvordan skal en plantegning af et lille smart hus se ud? Og hvordan får du en strandsejler til at køre så hurtigt som muligt?

Det var nogle af de opgaver, eleverne blev præsenteret for ved dagens naturfagsmaraton. De bød ind med mange forskellige løsninger og løste også andre opgaver i fællesskab i hallen. Der var en intens, men samtidig også hyggelig stemning i hallen, hvor elever fra 2. Z på Favrskov Gymnasium for første gang skulle prøve kræfter med dommerrollen.

Blandt dem var Line Siegumfeldt, Nikolaj Naldal Pedersen og Valdemar Damgaard, der går på mat, fysik og kemi-linjen på gymnasiet:
- Vi har selv været til naturfagsmaraton, og vi husker det som noget, hvor vi skulle bruge hænderne og være kreative. Det var der, vores interesse for området begyndte, og det er jo fedt, at man får lov til at lave forsøg. Vi vil gerne være med til at gøre dem interesserede i området, for vi er vilde med det. Derfor skal vi heller ikke skræmme dem væk ved at være hårde dommere. Nogle er jo generte, men derfor kan de godt have lavet et fint projekt.

I Hadsten løb 5. klasse fra Lilleåskolen i Laurbjerg af med sejren. I morgen, fredag 4. marts er der naturfagsmaraton i Rønbæk Idrætscenter for skolerne i det område, og mandag 7. marts foregår det i Hammel Idrætscenter.

Elever kigger på en opgave
Bro og hus bygget af pap
Pung lavet af genbrugsmaterialer