Ny leder af Sangkraft Favrskov

10.01.2024

Elise Trøllund Engrob Kokholm er ny leder af Sangkraft Favrskov 18 timer om ugen. Elise overtager jobbet i Sangkraft Favrskov fra Sigrid Nørgaard. 

Sangkraft Favrskov startede op i 2023, og Kultur- og Fritidsudvalget har via puljen til kulturinitiativer bevilget 200.000 kr. til projektet i årene 2024 og 2025. Dermed fortsætter indsatsen med at udbrede sang og kor til alle kommunens borgere uanset alder og baggrund, og nu med Elise Trøllund Engrob Kokholm som leder. Hun har stor erfaring med opgaven, da hun også er leder af Sangkraft Syddjurs 18 timer om ugen. I Favrskov får hun i det daglige en tæt tilknytning til Favrskov Musikskole. 

Sangkraft Favrskov er en del af et landsdækkende projekt under Sangens Hus. Sangens Hus understøtter med vidensdeling og netværk med andre sangkraftcentre, samt med et tilskud på minimum 244.000 kr. fordelt over 2024 og 2025. Visionen for Sangkraft Favrskov er at gøre sang til noget nærværende for alle borgere i kommunen og bruge sang som katalysator for mere fællesskab, kulturel dannelse og lokal ’sammenhængskraft’. 

Det arbejde er allerede i fuld gang med eksempelvis korkoncerter i kulturhusene, vokalkoncerter i kirkerne, stort børnekor ved sommerens børnekulturfestival SKRÅL og samarbejder på tværs af kirker, lokale kor, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

I slutningen af 2024 skal projektet evalueres.