Ny skolechef i Favrskov kommer fra Aalborg Kommune

29.10.2021
Foto af ny skolechef i Favrskov

1. december 2021 tiltræder Morten Lyhne Sørensen jobbet som skolechef i Favrskov Kommune. 49-årige Morten Lyhne Sørensen kommer fra en stilling som viceskolechef i Aalborg Kommune.

Den nye skolechef kommer med en bred erfaring fra grundskolen, hvor han med en læreruddannelse i rygsækken har taget vejen fra lærer, skole- og ungdomsvejleder, viceskoleleder, skoleleder på Hadsund skole til viceskolechef i Aalborg. Undervejs i forløbet har han også været konstitueret forstander på Rebild Efterskole.

Morten Lyhne Sørensen har løbende efteruddannet sig, hvor han blandt andet har taget Den Offentlige Lederuddannelse og nu er i gang med en Master of Public Governance på Aalborg Universitet.

Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur, er glad for valget af den nye skolechef.

- Morten er valgt i et stærkt felt, fordi han har den indsigt i og forståelse for skoleledelse, som vi har brug for. Dertil kommer hans gode evner til at formidle de muligheder og udfordringer, som skolerne har. Dette bliver også vigtigt for samarbejdet omkring skolerne og for vores betjening af udvalg og byråd, siger Hans Minor Vedel.

Morten Lyhne Sørensen er begejstret for sin kommende chefrolle i Favrskov Kommune:

- Favrskov Kommune har veldrevne skoler med høje ambitioner for elevernes læring, trivsel og inklusion. Jeg glæder mig til at udleve de ambitioner sammen med skolelederne, chefkolleger og byrådet.

Morten Lyhne Sørensen har to voksne sønner og bor med sin kone i Rebild.

Kontakt:

  • Hans Minor Vedel, direktør for Børn og Kultur, 21 21 70 03
  • Morten Lyhne Sørensen, kommende skolechef i Favrskov Kommune, 92 52 00 43