Online hjælp til skilsmisseforældre

08.07.2022

Favrskov Kommune tilbyder et online kursusforløb, der kan hjælpe både forældre og børn godt igennem skilsmissen. Kurset hedder SES – Samarbejde Efter Skilsmissen.

Forskning viser, at SES er med til at forebygge, at fraskilte udvikler depression og stress, men også forebygger fjendtlighed mellem de fraskilte. SES giver forældrene redskaber til bedre at forstå og støtte sig selv og sit barn og til at få et bedre samarbejde med den tidligere partner efter skilsmissen.

Tilsammen giver det en langt bedre trivsel hos både børn og forældre, siger Louise Lassen, teamleder i Familierådgivningen i Favrskov Kommune:
- Vi har valgt at tilbyde borgerne i Favrskov Kommune hjælp til at komme godt igennem skilsmissen – for børnenes skyld, men også for forældrene. Ved at tilbyde denne mulighed håber vi, at vi kan være med til at understøtte, at alle børn og forældre kommer godt igennem og videre efter skilsmissen.

Forløbet består af 18 moduler, som er delt op i tre overordnede kategorier og flere underkategorier. Alle moduler kan tages enkeltvis, og forældrene kan tilgå og afbryde forløbet, som de ønsker det.

De tre kategorier er:

  • Forstå og hjælp dig selv
  • Forstå og støt dine børn
  • Få et bedre forældresamarbejde

SES er et løbende tilbud, som alle borgere i Favrskov Kommune kan benytte sig af, også eksempelvis andre pårørende. Det online program bliver brugt i tre lande, inklusive Danmark, og det findes på fem sprog: Dansk, engelsk, arabisk, svensk og islandsk.

Læs mere om programmet og opret dig som bruger