Præmie til flittige hænder i Sall

24.05.2023
Favrskov Forsyning overrækker præmie i Trekløveren i Sall.
Affaldsmonstre i Trekløveren i Sall.
Børnene har været kreative og lavet sjove affaldsmonstre af noget af det, de fandt på deres vej.
Præmie til Trekløveren i Sall i forbindelse med affaldsindsamling.

Skrald har stået på dagsordenen i Børnehuset Trekløveren i Sall, hvor de sammen med 188.000 andre børn fra skoler og daginstitutioner i hele landet har deltaget i affaldsindsamlingen, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.
 

De har gået rundt i Sall og samlet tre kilo affald sammen. Bagefter har de sorteret det, så det kunne gå i det nye affaldssystem i kommunen. De har også haft gang i de kreative udfoldelser, hvor de har lavet monstre af det indsamlede skrald.  
- Vi har sunget sange om skrald, læst bøger og snakket grundigt om plakaten, hvor der er fokus på skraldets nedbrydningstid i naturen. Efter sådan en koncentreret og lærerig indsats er det så fantastisk at vinde præmien på 3.000 kr. Vi vil bruge pengene på en tur til Aqua i Silkeborg, hvor børnene kan se de dyr, der er særlig glade for, at affaldet nu ikke flyder i naturen længere, fortæller Hanne Bech Kristiansen, daglig leder i Børnehuset Trekløveren i Sall.


Favrskov Forsyning bakker op om arrangementet og tilbyder at hente det indsamlede affald hos private indsamlere, skoler og daginstitutioner. Frugt og juice har Favrskov Forsyning også budt ind med til deltagerne, og de har udloddet pengepræmier til én skole og én daginstitution i Favrskov Kommune. Og det var her, at Trekløveren vandt ved lodtrækning.