Puljemidler har skabt glæde hos STU-elever

17.03.2023

Hos STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse) i Hadsten er eleverne ekstra glade for tiden, for de har fået 50.000 kr. fra Velfærdsteknologipuljen til fem gaming-computere. De er et godt pædagogisk redskab for os, siger socialpædagog Martin Dragsbæk Skytte.  

Tidligere har eleverne lånt e-sportslokalet hos ungdomsskolen i Hinnerup, når de havde nogle spilforløb, men det behøver de ikke længere, for nu har de fået deres eget computerlokale med fem splinternye computere takket være midler fra den kommunale Velfærdsteknologipulje.

Og de er allerede blevet taget i brug, fortæller Martin Dragsbæk, underviser og socialpædagog på STU i Hadsten:

- Vores elever bakser med at være sociale sammen med andre og tro på egne evner. Mange af dem har et større online socialt netværk end et fysisk, så på den måde er de ikke en del af et ungemiljø som andre unge mennesker. Derfor vil vi også bruge computerne som et pædagogisk redskab, hvor de kan være sociale sammen og hjælpe hinanden. Altså, hvor de unge faktisk underviser hinanden, for mange af dem er rigtig gode til at bruge computeren.

I computerlokalet er der også installeret en 3 D-printer, som kan være med til at sætte gang i nogle kreative processer.
- Jeg kan allerede mærke, at de kan se muligheder i computerne og printeren, og med det udstyr er det i hvert fald lettere at motivere dem, end hvis de skulle støvsuge, lyder det fra Martin Dragsbæk Skytte.Fakta:
Velfærdsteknologipuljen er for arbejdspladser på social- og sundhedsområdet i Favrskov Kommune. Arbejdspladserne kan søge til:

  • Afprøvning af nye velfærdsteknologier
  • Afprøvning af velfærdsteknologier, som er nye på dit område, men som er i drift andre steder i organisationen
  • Kompetenceudvikling inden for brug af velfærdsteknologi