Sammen om at indrette boliger til ukrainere i Favrskov

15.03.2022

Favrskov Kommune, Røde Kors, Red Barnet og FrivilligCenter Favrskov har brug for hjælp til at indrette boliger til flygtninge fra Ukraine.

Der er heldigvis mange borgere, der gerne vil hjælpe de ukrainere, som kommer til Favrskov, og lige nu er der en konkret opgave omkring forberedelse af boliger.

Det tidligere plejecenter Skaghøj i Hammel er i øjeblikket ved at blive gjort klar til at huse flygtninge. I denne uge udstyres de første 16 lejligheder med køkken, køleskab, komfur, bad, senge og madrasser. Men alt andet, der skal til for at skabe et hjem, mangler.

- Derfor søger vi borgere, der har lyst til at ”adoptere” en lejlighed og indrette den med bord, stole, køkkenredskaber, og hvad der ellers er brug for i et hjem, og det er selvfølgelig fint med genbrug. Det kan være en opgave for en familie, eller det kan være et projekt, hvor der samles ind på villavejen, og hvor man sammen indretter lejligheden. Det kan gøres på mange forskellige måder, siger kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Lejlighederne er lige nu ved at blive klargjort, og de skal gerne være indflytningsklar så hurtigt som muligt.
Har du, din familie, venner, kollegaer eller naboer lyst til at ”adoptere” en lejlighed for at indrette den, så skal I skrive til Janni Haugaard,
janha@favrskov.dk

Hvis der er spørgsmål, er man velkommen til at kontakte Jesper Bendtsen fra Favrskov Kommunes Ejendomscenter på 51 29 69 68.

Praktisk

Skaghøj ligger på Anbækvej 23, 8450 Hammel. Lejlighederne er på 45 m2, og derfor er der ikke behov for store reolsystemer eller et spisebord på tre meter, men mere møbler og inventar til en hyggelig lejlighed til eksempelvis en mor og to børn.

Det kunne være: Service, pander, gryder, viskestykker, håndklæder, sengetøj, bøjler, lamper, legetøj og rengøringsartikler. Hvis der er enkelte ting, I ikke kan skaffe, så vil de frivillige organisationer eller Favrskov Kommune være behjælpelige med at anskaffe det, så lejlighederne bliver fuldt udstyrede. 


I skal selv sørge for at bringe møbler og andet inventar op i lejligheden på Skaghøj, hvor I selv indretter lejligheden. Det er altså ikke muligt bare at donere eksempelvis en sofa ved hovedindgangen.

Bygningen Skaghøj i Hammel

Hjælp med at indrette en bolig på Skaghøj.