Samtalesalon om grønne løsninger i Hadsten

27.09.2021
Tre unge mennesker
Bag arrangementet står Nanna Vorgod Ørskov, Hannah Withen Hejl og Bertram Hoffmann, der til dagligt er gymnasieelever og frivillige på Café Snakbar.

Det er efterhånden svært at læse en nyhed om klodens tilstand uden at blive en smule nedtrykt. Det vil tre unge fra Favrskov være med til at lave om på.

Torsdag 7. oktober slår Café Snakbar i Hadsten dørene op til en såkaldt samtalesalon, hvor der vil blive serveret klimavenlig chili sin carne, og hvor man kan diskutere bæredygtige løsninger på tidens store klimaudfordringer.

Bag arrangementet står Nanna Vorgod Ørskov, Hannah Withen Hejl og Bertram Hoffmann, som går på Favrskov Gymnasium. De er alle tre frivillige i Café Snakbar , hvor de andre frivillige var hurtige til at støtte op om projektet.

De tre studerende mener, at der mangler nogle positive og konstruktive samtaler om, hvordan vi sammen kan løse klimaudfordringerne:

- Vi skal blive bedre til at snakke om, hvad vi kan gøre, og ikke kun om hvor håbløst det hele ser ud, mener Hannah Withen Hejl, der er frivillig på Café Snakbar og medarrangør af samtalesalonen om klima.

Gode idéer kan blive til virkelighed

I samarbejde med Favrskov Kommune og foreningen Klima Favrskov er samtalesalonen blevet en del af Klimaugerne, der afvikles i uge 40 og 41. Klimaugerne er en årligt tilbagevendende begivenhed, der gennem foredrag, debatter og andre arrangementer sætter fokus på klimaet.

Opstår der under samtalesalonen konkrete forslag til, hvordan Favrskov Kommune kan blive en grønnere og mere bæredygtig kommune, vil idéerne blive taget med videre og indgå i arbejdet med Favrskov Kommunes nye klimaplan, der bliver til hen over de kommende måneder.

Udover lækker mad og gode snakke, byder aftenen også på oplæg og oplæsning ved forfatter Jakob Brodersen, der er aktuel med klimaromanen ”Hvide elefanter”. Aftenen indledes med et fælles klimaoptog for de, der har lyst, og inden aftensmaden er der fællessang i caféen.

Du kan læse mere og tilmelde dig arrangementet her