Samvær og sangglæde på plænen i Søften

06.09.2022
Dagplejebørn leger på en plæne
Dagplejebørn leger på plænen i Søften.
Dagplejebørn leger på plænen i Søften

Som det mest naturlige går der en engel rundt med glorie og fjerbeklædte vinger ved sognegården i Søften. Det er kirke- og kulturmedarbejder Karen Damsgaard-Bruhn. På plænen tager hun glad imod de dagplejere og børn, der begynder at dukke op.

I Søften er dagplejen, børnehaverne og skolen vant til at kigge forbi sognegården eller kirken for at deltage i forskellige arrangementer. Denne formiddag er det dagplejernes tur, og kirke- og kulturmedarbejder Karen Damsgaard-Bruhn er trukket i englekostumen, da englen Gaby er en sangfuld sjæl.
- Vi har et dejligt samarbejde med skolen og de lokale institutioner, hvor vi byder ind med sang og fællesskab, så de lærer os at kende. På den måde sker der også noget andet for dem af og til, siger Karen, der finder hynder, rasleæg og den populære sangterning frem.

Børnene tager plads på hynderne i de små grupper, og mange af dem har været med tidligere, så de synger med og kan flere af de bevægelser, der følger med sangene. Flere får lov til at kaste sangterningen, der med billeder viser, hvad de nu skal synge. De giver sig i kast med ’En elefant kom marcherende’, og det viser sig, at det ikke er helt så enkelt at få arme og hænder til at blive til en snabel. Så kommer den lille faldskærm frem, og der bliver trængsel under den, mens de synger.
Da de egentlig er færdige med formiddagens program, finder Karen sæbeboblerne frem til børnenes store jubel.


Dagplejerne i Søften-gruppen er enige om, at samarbejdet med kirken giver gode oplevelser:
- Vi har et dejligt samvær, og som kolleger er det godt at mødes. For børnene er der god læring i det, og de oplever noget sjovt sammen. Og så er der det genkendelige i det – de har prøvet det før, og de glæder sig altid til at være med igen.   

En dagplejer sidder sammen med børnene på en plæne i Søften
Dagplejer sidder med børnene på en plæne i Søften
Dagplejere og dagplejebørn vinker til Børnenes Naturbus i Søften