- Selvfølgelig vil vi hjælpe

25.05.2022
Familiemedlemmer samlet i en sofa
To kvinder sætter på plads i et køkken.
Børn tømmer en pose med bamser.

På Voldbyvej i Hammel er flere lejligheder ved at blive indrettet til ukrainske flygtninge, og søstrene Tina og Jane Nielsen står bag en af dem.

Da lejlighederne på det tidligere plejecenter Skaghøj i Hammel skulle indrettes til ukrainske flygtninge, ville Tina Nielsen gerne have stået for en, men der var alt optaget.
- Så kom lejlighederne her på Voldbyvej, og selvfølgelig vil vi hjælpe. Jeg spurgte min søster og vores forældre. Og de var alle med på den. Vores forældre har hjulpet med det, de kunne, og eksempelvis spisebord og stole er hjemme fra dem. Det er jo et godt initiativ, og hvis vi selv stod i sådan en situation, så ville det også være rart, at vi blev budt velkommen, siger Tina Nielsen, der bor med sin familie i Hammel.

Søstrene, deres børn og børnenes mormor har sat hinanden stævne i lejligheden, hvor de sætter en plakat op i soveværelset og fylder det sidste i køkkenskabene. Børnene har taget nogle af deres tøjdyr med i en stor pose og er ved at placere dem på sengene.
- Det har været en fin opgave at have sammen. Nogle af møblerne havde vi selv, noget har vi fået af vores naboer, og noget har vi købt i genbrugsbutikken i Hinnerup. Så kan vi tænke, om vi nu har husket det hele, og om de kan lide den orange sofa, siger Jane Nielsen.
- Ja, om de synes det er fint nok, lyder det fra Tinas datter Julie.

Og Tina og Jane supplerer:
- Vi ved jo ikke, hvad de kommer fra, så på den måde ved vi ikke, hvad de kan lide, og hvad de finder hyggeligt. Vi har gjort det så godt, vi kunne og har det sådan, at her kunne vi faktisk også godt bo for en tid, hvis vi skulle det. Vi håber, vi får mulighed for at møde dem, der skal bo her.

En anden borger banker på for at se, hvor langt de er kommet med lejligheden. Hun har lige fået adgang til en anden lejlighed og glæder sig til at indrette den. Hun kigger rundt og roser familien Nielsen for indsatsen.

De har også tænkt på alt fra støvsuger, tørrestativ, tandbørster og shampoo til mad i skabene, vasketøjskurv, sjippetov, bold og kridt til udendørs leg. Tinas datter Sofie har også haft gang i perlepladerne og solgt til familie, venner og mange andre. Den indsats har resulteret i 1.000 kr., som hun giver videre til Røde Kors i Hammel, så de kan hjælpe ukrainske flygtninge.