Skolerne prøver også kræfter med affaldet

23.03.2023

Fra 1. maj 2023 går den store affaldssortering i gang i Favrskov Kommune, og det kommer skoleeleverne også til at arbejde med. De kan deltage i flere konkurrencer, og for dem bliver det optakten til klimaugerne i uge 16 og 17.

Hvordan bliver vi alle gode til at sortere korrekt i vores kulturhuse og haller? Det skal eleverne på mellemtrinnet arbejde med i den kommende tid i et innovationsforløb, hvor der bliver kåret en vinder. Eleverne skal lave en kort videopræsentation af deres bud på, hvordan der kommer gang i den gode sortering i kulturhusene og hallerne. I forbindelse med forløbet skal de bruge undervisningsmaterialet ’Affaldsklubben’, som Favrskov Forsyning står bag.
 

For at starte forløbet op på en visuel facon har Favrskov Forsyning været forbi InSide i Hammel og optage en kort film sammen med Birthe Bitsch Mogensen, pædagogisk konsulent i Børn og Kultur, og en medarbejder fra Søndervangskolen, der har udviklet undervisningsforløbet:
- Det blev til et par bevidst forkerte sorteringer i optagelserne. Det bemærkede et par forbipasserende borgere, og de ville lige sige, at det altså ikke var korrekt sorteret. Så der er jo håb om, at vi nok skal finde ud af det på et tidspunkt.

Indskolingseleverne i 0.-3. klasse har også fået en affaldsopgave. Alle skal bygge et skrotvæsen og hver klasse udvælger så det væsen, der skal deltage i konkurrencen. Der bliver kåret en vinderklasse pr. årgang, og vinderne offentliggøres 26. april i forbindelse med klimaugerne.