Skolestart 2024

07.11.2023

Har du et barn, der skal undervises fra august 2024, vil du i løbet af de næste par uger modtage et brev i din digitale postkasse om, at dit barn skal indskrives i skole. Brevet er sendt fra den lokale skole, der også kaldes distriktsskolen.

Indskrivning til skole, førskolegrupper og SFO foregår digitalt på indskrivning.dk   

Deadline er 27. november 2023.

Du kan skrive dit barn ind i distriktsskolen, eller du kan søge om at få dit barn optaget på en anden folkeskole eller søge om skoleudsættelse. Desuden skal du meddele, hvis dit barn skal optages på en skole i en anden kommune eller på privat-/friskole. Har du brug for hjælp til indskrivningen, er du altid velkommen til at kontakte distrikts-skolen.

Hvem skal starte i skole?

Børn født i 2018 skal begynde i skole næste år. Børn født i 2017, der har fået udsat skolegangen et år, skal også starte i skole.

Du kan søge om at få barnets skolestart udsat et år, hvis det er begrundet i barnets udvikling. Kontakt skolen for nærmere information.

Et barn, der er født i perioden 1. januar – 1. oktober 2019, kan begynde i skole, hvis barnet er tilstrækkeligt modent til at kunne følge undervisningen. Ønsker du at benytte den mulighed, skal du kontakte distriktsskolen.

Frit skolevalg

Du kan søge om at få dit barn optaget på en anden folkeskole end distriktsskolen. Barnet kan optages, hvis der er plads. Du skal også meddele, hvis dit barn skal optages på privat- eller friskole. Du skal selv kontakte privat- eller friskolen for at få dit barn skrevet ind.

Hvis du søger om at få dit barn i en anden af kommunens folkeskoler, får du brev med svar på optagelse eller afslag fra Børne- og Kulturforvaltningen inden 1. januar 2024. Dit barn er under alle omstændigheder sikret en plads på distriktsskolen. Hvis du ikke vælger distriktsskolen til dit barn, skal du være opmærksom på, at du selv skal sørge for og betale transport til og fra skole.

(Læs eventuelt om kriterier for optagelse i en anden skole end distriktsskolen i Skole-styrelsesvedtægten for Favrskov Kommune

Rullende skolestart i Søften

Præstemarkskolen i Søften har "rullende indskoling". Her begynder barnet i skole måneden efter, at barnet er fyldt seks år. Præstemarkskolen kontakter selv børn og forældre, når det er tid til skolestart.

Find link til skolernes hjemmesider.  

Informationsarrangementer

  • Bavnehøjskolen: 21. november kl. 17.00-18.30 i skovhuset / klynge A.
  • Hadbjerg Skole: 14. november kl. 16.30-18.00 i skolens aula.
  • Hadsten Skole: 23. november kl. 17.00 i festsalen.
  • Haldum-Hinnerup Skolen: 28. november kl. 17.00-18.30 på skoletorvet i hovedbygningen.
  • Rønbækskolen: 16. november 2023 kl. 17.00 på biblioteket.
  • Skovvangskolen: 16. november 2023 kl. 15.30 til ca. kl. 17 i skolens kantine for forældre og førskolebarnet.
  • Søndervangskolen: 14. november kl. 15.00 – 17.00. Åbent hus - alle er velkomne til at kigge forbi i løbet af eftermiddagen.
  • Østervangskolen: 22. november kl. 17.00-18.30 i B-aulaen (indgang nær skolens P-plads).

Savner du en skole på listen ovenfor? Kontakt skolen for at høre nærmere.