You are here

Slut med kontantbetaling i busser og Flextrafik

Fra 14. januar 2021 suspenderes kontantsalget i busser og Flextrafik midlertidigt. Det sker som følge af de seneste corona-restriktioner.

Midttrafik og de øvrige trafikselskaber i Danmark lukker midlertidigt ned for det betjente salg i busserne fra torsdag 14. januar 2021. Det vil derfor ikke være muligt at købe enkeltbilletter med kontanter hos chaufføren.

Beslutningen er taget på baggrund af regeringens seneste restriktioner om øget afstand i kollektiv trafik. Nedlukningen sker primært for at beskytte chaufførerne, så de fortsat kan varetage den kritiske infrastruktur, som busserne udgør i det danske samfund.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at trafikselskaberne godt kan afvise kunder med kontanter på grund af corona-krisen, når der er indført selvbetjening i alle busser.

Brug selvbetjening og hjælp hinanden

Midttrafik henviser til rejsekort, Midttrafik app eller Midttrafik webshop, og som en midlertidig løsning er det også muligt at betale med MobilePay i busserne.

Midttrafik opfordrer ældre kunder til at få hjælp af en pårørende til bestilling af et pensionistkort eller et rejsekort. 

Dato: 13. januar 2021

Senest opdateret:

13. januar 2021