Stor jubel over nye bøger

20.06.2022
Børn læser bøger sammen i en daginstitution.
Børnehavepiger læser i en bog.
Voksne og børn kigger i bøger i en daginstitution.

En helt særlig boggave er landet hos Trekløveren i Sall, og at dømme efter børnenes store jubel og interesse er den allerede faldet i god jord.

Tidligere på året fik Favrskov Kommune 150.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje ’BOGglad’ med planer om at bruge pengene til bogsamlinger i fem konkrete institutioner. En af de institutioner er Trekløveren i Sall, hvor bibliotekar Mie Henriksen fra biblioteket i Hammel kiggede forbi med fire kasser bøger. Bøgerne er nøje udvalgt efter den enkelte institution, hvor Mie har snakket med personalet for at ramme rigtigt. Ideen er, at bøgerne skal stå ved forskellige emneområder – eksempelvis biler og LEGO.

- Nogle emner er svære at finde børnebøger om. Eksempelvis er ironi for børn svært at finde noget om, siger Mie Henriksen.

Projektet skal fremme tilgængeligheden af bøger for alle børn, skabe læselyst, forundring og nysgerrighed. Og det var lige netop noget af det, der skete, da Mie Henriksen kiggede forbi med bøgerne, som institutionerne bare må beholde. Alle skulle have fat i en bog, snakke, bladre, kravle op på bordet for at kigge med, og derefter finde en ny bog.

- De er glade og interesserede, så det er vist meget godt ramt, konstaterer Mie Henriksen.

De øvrige modtagere af bøger er Naturbørnehaven Klintholm, Thorsø Børnehus, Lilleåskolens SFO og klub og Østervangskolens SFO.