Temadag med inspiration og gode råd

05.05.2022
Mødedeltagere drøfter tiltag i kommunens landsbyer.
Tavle med ophængte idesedler.
Heidi, der har været med til at arrangere temadagen om Fremtidens Fællesskaber.

Med demokratifitness, oplæg, workshop og dialogkaffe gav Landsbyrådets temadag om ’Fremtidens Fællesskaber’ en god portion inspiration til fremtidige projekter i Favrskovs landsbyer.

Corona har udskudt temadagen flere gange, så derfor glæder Heidi Qvistgaard Dalbjerg sig rigtig meget over, at den nu faktisk kunne gennemføres. Hun bor i Sall, er med i Landsbyrådets forretningsudvalg og har været med til at arrangere dagen.
- Det var rigtig godt at få dagen afviklet, fordi den bød på en masse godt indhold. Der var meget inspiration at hente, og sådan en dag kan så et frø og få nogle folk til at rykke på nogle ideer. Vi fik også en forståelse for, at aktivitetsniveauet kører op og ned i landsbyerne, afhængig af beboerne, og hvad de gerne vil. Og det er helt i orden. Sådan er det alle steder, lyder det fra Heidi.

Temadagen viste, at der er mange aktive landsbyer i Favrskov Kommune, og det mærker hun også via sin plads i Landsbyrådet:
- Der er mange, der gerne vil yde en indsats, og vi fik sat ord på, at vi skal lade være med at gøre nogle af vores tiltag alt for komplicerede. Det behøver ikke at være en forening med en generalforsamling og alt det der. Det kan også være mindre grupper, der løser en opgave. Så kan det være nemmere at få folk med.