Til forældre med unge mennesker i Favrskov

07.04.2022
unge mennesker samler deres hænder

Vi har en stor fælles opgave! 

De unge mennesker vil igen gerne samles forskellige steder i byen – rundt på skolerne, i kulturhusene, på legepladser og fællesarealer.  

Det er som udgangspunkt positivt, at de unge mennesker samles og hygger sig – men desværre udvikler det sig ofte til deciderede fester med mange deltagere eller måske noget helt ”andet”.  Der er ofte høj musik og scooterræs til gene for naboerne. Alt dette skal I som forældre være bevidste om, når I sender jeres unge mennesker ud i byen for at hygge sig.

Vi vil derfor gerne opfordre til:

  • At I på skift inviterer de unge hjem i stedet, så de kan være sammen under ordnede forhold, hvor der vil være hjælp at hente, hvis der opstår konflikter, eller der er andre udfordringer, som presser sig på. På denne måde har I kontrol over, hvem der deltager i festlighederne, og hvad der foregår.
     
  • At I tager en dialog med de unge om, hvordan man bruger byen og behandler de offentlige områder, som eksempelvis kulturhusene - både på hverdage og i weekender.
     
  • At I laver faste aftaler med de unge: Hvor skal de være henne? Hvem deltager? Afhentningstidspunkt? Hvilke slags ”sammenkomster” må de unge deltage i?
     
  • At I snakker sammen - sørg for at have kontakt til de andre forældre. Det har stor betydning, at de unge ved, at I snakker sammen.

Kontakt

Gå af og til gerne en tur forbi de områder, de unge bruger som opholdssteder.

I er også meget velkomne til at kontakte SSP-læreren på jeres lokale skole, eller SSP i Favrskov Kommune, som altid kan kontaktes på tlf. 24 81 28 78, eller læg en besked på telefonsvareren.

Hvis I ude i byen oplever sammenkomster af unge, som udvikler sig uhensigtsmæssigt eller andet, der kræver politiets hjælp, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Vi håber, at et fælles fokus og dialog med jeres unge mennesker kan føre en positiv effekt med sig, og at vi sammen kan bane vejen for et trygt og godt ungdomsliv for jeres unge mennesker.

Venlig hilsen
SSP