Uanset leverer stjernehimmel med stolthed

26.09.2023
Stjernehimmel i sognegården i Hinnerup
Uanset har syet en stjernehimmel til sognegården
Stjernehimmel i sognegården i Hinnerup

Beskæftigelsestilbuddet Uanset i Hadsten løser mange forskellige kreative opgaver og laver interiør til hjemmet. Senest har de leveret en stor stjernehimmel til Kirken i Hinnerup, og den danner nu rammen om kirkens nye tilbud ’Gud & Godnathistorier’.

- Kan I lave metervis af en stjernehimmel i blå toner, der kan være med til at skabe et hyggeligt rum i sognegården? Sådan omtrent lød opgaven til Uanset i Hadsten med beskæftigelsesmedarbejder Sine Hytting Langgaard som tovholder.

Efter et møde, hvor farver, materialer, omfang og andre ønsker kom på plads, så var Uanset klar til at påtage sig opgaven, fortæller Sine Hytting Langgaard, beskæftigelsesmedarbejder ved Uanset:

- Det er altid spændende med en kreativ udfordring, og eftersom der ikke ligger en færdig opskrift på 44 meter stjernehimmel, har alle ideer været velkomne. Noget af det, der har været godt ved denne opgave, er, at stort set alle på Uanset har deltaget på én eller anden måde. Selvom det har været et stort projekt, og det af og til har tæret lidt ekstra på kræfterne, så har vi alle fundet stor motivation i samarbejdet og det tydelige formål med ”stjernehimlen”. Borgerne har taget ejerskab over projektet, og arbejdet er udført med en stor portion stolthed.

Mette og Emma arbejder ved Uanset, og de har begge været involverede i arbejdet med de lange stofstjernebaner. Mette siger om arbejdet:
- Jeg blev inddraget fra starten og har været med på råd fra ideudvikling til det færdige produkt. Jeg føler en stolthed ved at være med til at løse en konkret opgave og levere et produkt, der skal bruges til noget. Der har virkelig været brug for mig, og så giver arbejdet mening og værdi – og det er værdigt. Jeg har tidligere været sygemeldt i en længere periode, og Uanset har givet mig noget meningsfyldt at stå op til. Der er forventninger til os i trygge rammer. Derfor står jeg et meget bedre sted i dag, og jeg oplever at have betydning.

Emma fremhæver teamsamarbejdet om at få stjernehimlen færdig til deadline.
- Det var en stor bestillingsopgave for os, og det har været spændende at være med til at udtænke stof til både stjerner og himlen og resten af processen. Jeg kan lide tanken om, at stjernehimlen bliver brugt til noget og forhåbentlig bliver det i lang tid. Jeg har nogle psykiske udfordringer, men arbejdet ved Uanset har givet mig mod på at danne relationer til andre igen, og der er fokus på mine kompetencer. Mine ideer bliver brugt, og jeg får mod på mere. Samtidig er jeg en del af et fællesskab, jeg går på arbejde og føler mig almindelig igen, fortæller Emma, der er 22 år.

Kirken i Hinnerup har allerede taget himlen i brug til flere forskellige arrangementer, da den skaber hygge og en helt særlig stemning i den højloftede sognegård. Iben Albeck, sognepræst ved Kirken i Hinnerup, siger:  
– Vi ønskede en stjernehimmel til vores nye børnegudstjeneste ’Gud & Godnathistorier’. Vi drømte om at tage en ældgammel tradition op, hvor man sidder sammen under stjernehimlen om aftenen og fortæller historier videre, og hvor vi beder og synger sammen. Vi ønskede at skabe rammerne for noget hyggeligt, afslappet og roligt kvalitetstid i, hvad der kan være en travl hverdag for mange børnefamilier. Jeg havde slet ikke turdet håbe på så godt et resultat. Det er ramt fuldstændig plet og mere til. Det har skabt den helt rette stemning. Derudover er det kun et plus, at vi også bruger himlen til babysalmesang og konfirmander. Det er vigtigt for mig at kunne skabe et andet rum for konfirmanderne. Noget, der ikke ligner skolen. Derfor har jeg fjernet borde og stole og erstattet det med tæpper, puder og stjernehimmel. Det giver en helt særlig stemning og ro på nervesystemet. Uanset har været så dygtige og professionelle hele vejen igennem og skabt lige præcis den stemning, vi drømte om.

Fakta om Uanset:

Uanset er et beskæftigelsesrettet tilbud til borgere langt fra arbejdsmarkedet, hvor det er muligt at tage skånehensyn, både fysisk og psykisk. Samtidig bliver borgerens arbejdsevne gradvist og respektfuldt udviklet og genopbygget. Det tilstræbes at køre Uanset som en almindelig arbejdsplads. Der produceres varer til tilbuddets egen butik og til faste kunder i private og offentlige virksomheder.
Tilbuddet har fokus på genbrug og upcycling. Det kan ses ved årets julemarked, hvor alle kan kigge forbi butikken og blandt andet købe mange flotte gaver lavet af genbrugsmaterialer. Det foregår 18. november 2023 i butikken på Østergade i Hadsten.


 

Stjernehimmel i sognegården i Hinnerup
Stjernehimmel i sognegården i Hinnerup
Stjernehimmel i sognegården i Hinnerup