Virksomheder tager imod folkeskolelærere

08.12.2022
Personer lytter til oplæg i lagerhal

En håndfuld virksomheder fik i slutningen af oktober besøg af folkeskolelærere fra 7. klassetrin. Det skete som et led i at planlægge indholdet i projektet Kloge Hænder, der blandt andet byder på elevopgaver ude hos lokale virksomheder.

- Vi har virkelig brug for, at flere får øjnene op for at blive elektriker. Derfor vil vi gerne deltage i Kloge Hænder og være med til at vise de unge, hvordan det er at arbejde i en el-installationsvirksomhed som vores.

Sådan lød det fra Rune Raaby, udviklingsdirektør og partner i Raaby & Rosendal med base i Selling, da han i slutningen af oktober åbnede dørene for lærere fra 7. klassetrin i Favrskov Kommunes folkeskoler.

7. klasserne skal nemlig i gang med forløbet Kloge Hænder, hvilket indebærer, at de skal på besøg hos en række håndværks- og produktionsvirksomheder og prøve kræfter med opgaver, der viser, hvad det vil sige at arbejde i et håndværksfag. I den forbindelse besøgte lærerne en stribe virksomheder for at lære virksomhederne at kende, så elevbesøgene kan strikkes bedst muligt sammen.

Kloge Hænder er et samarbejde med Naturvidenskabernes Hus og har kørt i flere år med det formål at skabe rammerne for, at eleverne i 7. klasse får øjnene op for job- og uddannelsesmulighederne inden for blandt andet håndværksfagene. Pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune, Birthe Bitsch Mogensen, glæder sig til at se resultatet af dette års forberedelse af Kloge Hænder.

- Vi kan se, at der sker noget med eleverne, når de får lov til at prøve kræfter med opgaver fra den virkelige verden. De virksomheder, vi har med i projektet, er dygtige til at inspirere eleverne og fange deres opmærksomhed, og vi gør os umage med at forberede både lærere og elever bedst muligt til mødet med virksomhederne. De er en stor hjælp i vores indsats for at klæde eleverne godt på til at træffe et informeret valg, når de skal vælge uddannelse, siger Birthe Bitsch Mogensen.

Virksomhederne, der fik besøg under virksomhedssafarien, var Wavin, Raaby & Rosendal, Global Stole, Danvægt, Hadsten Maskinfabrik og Expedit. Når Kloge Hænder går i gang, suppleres de af Voka Industri, Michael Gertsens Murerfirma, Byggefirmaet Hoffmann, EC Power, Expedit, Rye Andersen, Hinnerup Maskinværksted, MC Emballage og Labelco.

Vil du vide mere om Kloge Hænder, så kontakt pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune, Birthe Bitsch Mogensen, på 2685 8542 og bbmo@favrskov.dk.

  • Personer på virksomhedsbesøg i industrihal
  • Personer på virksomhedsbesøg i industrihal
  • Personer på virksomhedsbesøg i industrihal
  • Personer på virksomhedsbesøg i industrihal