You are here

Rammerne må ikke begrænse væksten

Juhl Bach Holdings nye domicil i Søften er en stor investering, som skal sikre fortsat vækst.

I 2016 blev det tydeligt, at Juhl Bach Holding var løbet tør plads på adressen Delta 6 i Søften, der ikke mindst også huser DCC, som holdingselskabet er aktionær i.

To år senere stod løsningen klar på nabogrunden: 5.000 nye kvadratmeter i et nyt domicil til 90 millioner kroner, der udover at løse pladsproblemerne også har gjort det muligt at samle holdingselskabets virksomheder på egne matrikler i Søften og Hinnerup uden at ”dele” med andre.

- Vores nye hus er en investering for os. Vi bygger for at bibeholde en sund forretning, hvor der er plads til fortsat vækst i vores virksomheder. Vi har store forventninger til dem, og det er vigtigt, at rammerne ikke kommer til at stå i vejen, siger direktør Kristine Bach.

Det var især Edgemo, der var ved at vokse ud af rammerne og er nu rykket med holdingselskabet ind i nybyggeriet i Søften, og DCC råder nu over hele nabobygningen. Panzerglass er også rykket ind i det nye byggeri, mens eGISS har fået hjemme på Navervej i Hinnerup.

Holdingselskabet har kontor på øverste etage i det nye byggeri. Herfra kan Kristine Bach og hendes far og formand Johannes Bach nyde udsigten ud over engdraget ind mod Aarhus. Til den modsatte side ligger to bygninger, der også er opført af Juhl Bach Holding.

(artiklen fortsætter efter kortet)

- Da vi i sin tid begyndte med virksomheder her i Søften, startede vi på Delta 4. Herefter opførte vi nummer 6, som blev dobbelt så stor, så der var plads nok. Men der løb vi også tør. For ikke at komme i samme situation igen har vi købt et stort jordstykke her på nummer 8, hvor vi nu har bygget 5.000 kvadratmeter med plads til at opføre yderligere 10.000 kvadratmeter, når vi engang skulle få brug for det. Det har været vigtigt for os at sikre, at de fysiske omgivelser ikke begrænsede væksten i vores virksomheder, for det ville jo betyde, at vi skulle flytte herfra, siger Johannes Bach.

Både han og Kristine Bach glæder sig over placeringen tæt ved motorvejen.

- Logistikmæssigt ligger grunden fantastisk. Omkring 70 procent af husets cirka 100 medarbejdere kommer hertil ad E45, og de skulle mindst bruge en halv time mere i bilen, hvis vi lå inde i Århus, siger Johannes Bach.

Juhl Bach har selv stået for entreprisen og ansatte en medarbejder til at stå for byggestyringen. Opførelsen har ikke været ramt af de store problemer, bortset fra en stilstandsperiode på grund af den hårde vinter for et år siden. Den betød, at indflytningen måtte skydes fra april til september.

- Vi kan mærke, at det giver energi at være flyttet ind i et nyt, dejligt hus. Vi har gjort meget for, at der blev en god akustik i huset, hvilket man virkelig kan mærke. Det er dejlige rum at føre samtaler i. Edgemo har haft et arrangement med 500 deltagere i stueetagen, og det kunne vi ikke høre oppe hos os på tredje sal, siger Kristine Bach.

I underetagen kan medarbejderne nyde mad fra Meyers Kantiner, og både Johannes og Kristine Bach slår fast, at gode forhold også handler om at holde på medarbejderne.

- I it-verdenen er der også kamp om de dygtige medarbejdere. Der er ikke mange ledige medarbejdere at finde, så vi kvitterer med supergode forhold. Vi oplever heldigvis også, at folk bliver hos os. Vi har en lav medarbejderomsætning, siger Johannes Bach.

Læs også: Virksomheder flytter sammen - sparer tid og penge

Senest opdateret

01.11.2019
krtr