You are here

Sammen om maden

Formålet med projekterne "Sammen om maden" og "Liv i køkkenet" er, at beboerne på plejecentrene skal med i en del af madlavningen.

Erfaringerne viser nemlig, at når beboerne er med i madlavningen i en eller anden grad, spiser de mere og oplever dermed større trivsel og et højere velvære.

Som start på projektet er der etableret eller renoveret køkkener på seks af kommunens plejecentre. For at hjælpe plejecentrene på vej har Favrskov Kommune i samarbejde med kok Jens Kristensen udarbejdet en lettilgængelig kogebog, der har titlen "Hvad kan vi friste med?".

Kogebogen består af lette og hurtige mellemretter, man kan lave sammen med beboerne.  Mantraet er, at det skal være nemt og hurtigt at lave i fællesskab.

Se kogebogen

Er dokumentet ikke tilgængeligt for dig, er du velkommen til at kontakte os på tilgaengelig@favrskov.dk. Så præsenterer vi dokumentet for dig på anden vis inden for 48 timer.​

 

For at få duften af mad ud i køkkenerne har Jens Kristensen været ude på plejecentrene og hjælpe med at inddrage beboerne i madlavningen.

I ovenstående video kan du se, hvordan det går for sig, når beboerne på plejecentrene hjælper til med madlavningen.

Senest opdateret

11.09.2020
toi