You are here

Sindets Uge 2019

Her kan du læse mere om programmet for Sindets Uge 7. - 11. oktober 2019.

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere.

Mandag 7. oktober 2019

Åben Spilleaften i FrivilligCenter Favrskov 

Mandag 7. oktober kl. 19-21 inviterer FrivilligCenter Favrskov til spilleaften i Østergade 4, 8370 i Hadsten. Arrangementet holdes i samarbejde med foreningen Den Grønne Villa. 

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig

Læs mere på Facebook-begivenheden her

Tirsdag 8. oktober 2019

Åben træning i idrætsforeningen Krop og Sind Favrskov 

Kom og vær med til sjov træning og boldspil sammen med glade mennesker tirsdag 8. oktober kl. 14.00-15.30 i Hammel Idrætscenter Hal 4. Den åbne træning foregår sammen med de faste deltagere i idrætsforeningen Krop og Sind Favrskovs (KSF) ugentlige træning hvor vi spiller volleyball, fodbold m.m.

KSF er en idrætsforening, der indretter sit idrætsfællesskab og sociale samvær efter det faktum, at den også er en forening for mennesker med psykiske udfordringer, men også en rummelig forening for alle med lyst til at røre sig og få god motion i hyggeligt selskab.

Læs mere om Krop og Sind Favrskov

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig
 

DGI workshop med fokus på medlemmers trivsel 

Illustration til kursus om medlemmers og instruktørers trivsel

Foto: DGI Østjylland

Foreningers nye medlemmer og instruktører skal tages godt imod, så de får en god oplevelse og bliver en del af fællesskabet. På samme måde skal foreningerne være et godt sted at være uafhængigt af niveau, anciennitet, etnicitet, højde og drøjde. Det er emnet, som DGI og Favrskov Kommune sætter fokus på med spotkurset "Sæt fokus på den gode trivsel i foreningen". Her får du blandt andet redskaber til at fastholde medlemmer og instruktører i foreningen.

Læs mere om kurset her på DGI's hjemmeside

Kurset holdes tirsdag 8. oktober kl. 19-22.

Kurset afholdes i Idrætscafeen i Ulstruphallen, Nattergalevej 10, 8860 Ulstrup

Arrangementet er gratis - tilmeld dig til Ole Krogh, Ulstrup Idrætsforening på olekrogh13@gmail.com. Tilmeldingsfrist senest 3. oktober 2019.
 

Onsdag 9. oktober

Fra psykisk syge til rollemodeller - et foredrag om peer-støtte 

Foredragsholdere og peer-støttemedarbejderne Cecilie og Christina

Mød to af Favrskovs nye peermedarbejdere, der denne aften fortæller om, hvordan de har håndteret at leve med psykisk sårbarhed, og hvordan de i dag bruger deres levede erfaringer til at hjælpe andre i psykiatrien.

De vil fortælle om deres arbejde og om et peerfrivillighedskursus, som du har mulighed for at deltage på. Læs mere om foredraget her

Foredraget holdes i Store sal i Kultur- og Sundhedscenter Inside, Dalvej 1, Hammel  onsdag 9. oktober kl. 19.00-21.30

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig
 

Torsdag - Sindets Dag - 10. oktober

Portræt af Peter Øvig

Foredrag med Peter Øvig Knudsen: Min mor var besat

I 2016 døde Peter Øvigs mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om sin deprimerede mor. I foredraget fortæller Peter Øvig om at vokse op som barn af en psykisk syg. Men han beretter også om, hvordan noget begyndte at gå i skred i ham selv, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler, og han selv røg ind i en alvorlig depression – præcis som sin mor. Et par måneder senere, i januar 2018, blev Øvig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet.

Torsdag 10. oktober kl. 19-21 i Hadsten Kulturhus Sløjfen

Læs mere om foredraget og køb billet (100 kr.) her


Filmen Beautiful Boy

I år på Sindets dag viser SIND Favrskov filmen "Beautiful Boy". "Beautiful Boy" er historien om en families hjerteskærende, men også inspirerende kamp mod sønnens afhængighed. "Beautiful boy" bygger på den virkelige David Sheffs biografi om stofmisbrugets uforklarlige væsen, samt hvad sygdommen betyder for ikke bare misbrugeren, men også for hele familien.

Det er gratis at deltage - Læs mere på Facebook-begivenheden her

Hele ugen

Temauge på Tungelundsskolen om angst og ensomhed blandt børn (forbeholdt skolens elever)
 

Arrangementer på Harebakken, Carma, Jagtvej og Elbæktoften (forbeholdt beboere og brugere)

  • Bål- og naturhygge på Jagtvej med naturvejleder Vibe Søndergaard Jensen
  • Velværecafe på Harebakken - Harebakken holder hver tirsdag aften velværecafé for deres beboere, hvor de har fokus på at skabe forståelse for hvad mental sundhed er samt arbejde med beboernes mentale sundhed under trygge og hyggelige rammer.
  • Carma - gåtur med naturvejleder Vibe Søndergaard Jensen
  • Sang og musik med musikterapeut Heidi Lerche på Elbæktoften

Senest opdateret

30.09.2019
tjoh