You are here

Tæt kontakt til erhvervslivet giver positive resultater

Dansk Industri kårede i september Favrskov som danmarksmester i arbejdskraft.

Favrskov var i top ti, da Dansk Industri (DI) i september 2018 udsendte sin årlige analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Den flotte placering blev suppleret med en førsteplads i kategorien ”arbejdskraft”, hvor virksomheder vurderede jobcentrenes samarbejde med virksomhederne samt arbejdet for at sikre virksomhederne adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Virksomhederne hæftede sig især ved Favrskovs evne til hurtigt at få ledige i beskæftigelse igen. Analysen viste, at 57 procent af kommunens ledige er i job igen inden for 6 måneders ledighed. Gennemsnittet for resten af landet er 49 procent.

- Favrskov Kommune forstår virkelig at komme ud til virksomhederne og udnytte de gode tider til at få de ledige hurtigt i gang igen og dermed undgå, at kommunens borgere står uden for arbejdsmarkedet i længere tid. Det er særligt vigtigt for vores virksomheder, som jo i stigende grad mangler medarbejdere, lød det fra formanden for DI Østjylland, Anders Strange, i forbindelse med analysens offentliggørelse.

Borgmester Nils Borring er enig i, at kort afstand mellem virksomheder og kommune bidrager til gode resultater.

- Det gælder vores indsatser i forhold til arbejdskraft såvel som alle andre berøringsflader mellem virksomhederne og kommunen, at der er tæt kontakt og en god dialog, siger Nils Borring.

Læs også: Hoyer: Virksomhedsbesøg hjælper de unge med valg af uddannelse

Læs også: Nils Borring: Flot at virksomhederne tager ansvar for at få folk i job

Senest opdateret

11.12.2018
krtr