You are here

Tak for godt samarbejde

Et år med et godt samspil mellem virksomhederne og Favrskov Kommune skaber de gode erhvervsresultater.

Det er december, og alle har travlt. Hvad enten man er virksomhedsejer eller kommune, så er der mange ting, der skal nås, inden julen kulminerer med juleaften. Jeg vil gerne bruge denne udgave af ErhvervsNyt til at takke erhvervslivet i Favrskov for endnu et år med godt samarbejde. Når årsskiftet nærmer sig, bliver det lidt nemmere at se resultaterne af årets indsats. Jeg noterer mig med glæde, at 2018 har bragt os videre, fordi dialogen mellem erhvervslivet og kommunen er god.

Dansk Industri lagde ikke fingrene imellem, da resultatet af dette års erhvervsanalyse blev præsenteret. Ud over den flotte samlede tiendeplads fik vi også stor ros for vores indsats på arbejdsmarkedsområdet. En indsats, der er så god, at DI mener, at det er den bedste i landet.

Mesterskabstitlen skyldes dels, at vi oplever gode resultater med at få ledige borgere hurtigt i beskæftigelse igen. Dels at vi er gode til at fastholde sygemeldte borgere på arbejdsmarkedet, så de har et job at vende tilbage til efter endt sygdom. Men det, som DI's analyse ikke viser, er, at de gode resultater også skyldes, at virksomhederne i Favrskov bidrager til at løfte opgaverne.

For eksempel er en stribe virksomheder gået med i Task Force Favrskov. Her er målet at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet ind i virksomhederne. Det er en vigtig opgave, der kun lader sig gøre i kraft af et imødekommende erhvervsliv, der gerne vil være med til at gøre en forskel.

Det er samme erhvervsliv, der stiller op og bruger mange ressourcer, når det handler om at vise folkeskolens ældste elever, hvad man arbejder med ude i virksomhederne. Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. I den forbindelse er det vigtigt, at eleverne får en fornemmelse af, hvad man helt konkret arbejder med i de mange jobfunktioner, der findes i det private erhvervsliv.

Byrådet værdsætter det gode samarbejde med virksomhederne og er vedvarende indstillet på at afsætte ressourcer til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne. For eksempel bliver alle folkeskolernes elever i 8. klasse hvert år sendt til DM i Skills. Her kan de over en hel dag se de dygtigste unge i landet dyste i alle grene af erhvervsuddannelserne. Det er en meget inspirerende dag, som også spiller en vigtig rolle for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Vi har flere tiltag på vej, der skal skubbe yderligere til udviklingen, og også her bliver samarbejdet med erhvervslivet vigtigt for, at vi lykkes bedst muligt.

Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

Nils Borring, borgmester

Læs også: DI: Favrskov Kommune bedst i kategorien "Arbejdskraft"

Senest opdateret

12.12.2018
krtr